G. Landsbergis Armėnijos užsienio reikalų ministrui: Lietuva suinteresuota stabilumu regione

Saugumo situaciją regione, Lietuvos ir Europos Sąjungos (ES) paramą reformoms Armėnijoje, nelegalios migracijos į Lietuvą klausimus trečiadienį Niujorke vykusiame susitikime aptarė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ir Armėnijos užsienio reikalų ministras Araratas Mirzojanas.

„Esame labai dėkingi, kad, atsižvelgdama į sudėtingą situaciją dėl neteisėtos migracijos, Armėnija atsiuntė itin reikalingą kurmandži kalbos specialistę Teresą Amryan“, – pažymėjo G. Landsbergis. Lietuvos užsienio reikalų ministras patvirtino mūsų šalies pasirengimą tęsti politinę ir praktinę paramą Armėnijoje vykstantiems pokyčiams, kurie prisidėtų prie reformų proceso šioje Pietų Kaukazo valstybėje sėkmės.

Pokalbyje ministras taip pat akcentavo aktyvesnio ES įsitraukimo poreikį ir galimybes, kurias suteikia Armėnijos ir ES bendradarbiavimas, įskaitant finansinę ir ekspertinę paramą reformoms. Ministrai, kaip nurodoma URM pranešime, taip pat aptarė padėtį Pietų Kaukazo regione, kuriame lieka daug neišspręstų klausimų po praėjusių metų rudenį vykusio antrojo Kalnų Karabacho karo.

Ministras G. Landsbergis taip pat pažymėjo Lietuvos suinteresuotumą taika ir stabilumu Pietų Kaukaze, prie kurio esmingai galėtų prisidėti ir ES. Ministras informavo apie nelegalią migraciją į Lietuvą bei padėtį Lietuvos-Baltarusijos pasienyje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių