G. Landsbergis Briuselyje dalyvaus ES Užsienio reikalų taryboje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje Briuselyje, Belgijoje, kurioje numatoma aptarti Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą, ES santykius su Lotynų Amerikos ir Karibų šalimis bei ES skaitmeninę diplomatiją.

ES užsienio reikalų ministrai aptars situaciją Ukrainoje, tolesnį karinės ir finansinės paramos Ukrainai teikimą bei bendrus veiksmus, įsitraukiant su trečiosiomis šalimis dėl Rusijos karo globalių pasekmių bei dėl atsakomybės už Rusijos vykdomus karo nusikaltimus ir žmogaus teisių pažeidimus. Ministrai, kaip pažymima URM pranešime, taip pat aptars Ukrainos atstatymo po karo ir reformų, susijusių su šalies europine perspektyva, darbotvarkės klausimus.

Ministrai apsikeis nuomonėmis dėl ES politinio įsitraukimo Lotynų Amerikos ir Karibų regione stiprinimo, prekybos susitarimų su regiono šalimis svarbą. Tarybos metu bus diskutuojama apie ES skaitmeninę diplomatiją ir bendradarbiavimą su partneriais šioje srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis kaunietei

kaunietis kaunietei portretas
Nelegalų krizę Lietuva gavo po to kai būtent užsienio ministras Cichanovskai suteikė kokias tai Baltarusijos vadovės regalijas neaišku kokiu pagrindu (sąžiningi rinkimai juk nebuvo organizuoti Baltarusijoje, o ir negalimi šiuo metu). O tai jau galima traktuoti kaip kišimąsi į kitos valstybės reikalus (čia kaip, kad kita valstybė Lietuvai kokį prezidentą parinktų).

jo

jo portretas
Toliau kenks Lietuvai?

kauniete

kauniete portretas
Baikit jis labai tinka nausėdai ir viska daro tik su nausėdos nurodymu Jis kalba ka nausėda liepia o ir ministru būti nenorėjo tai senelis liepė Gaila taip sudyrbo jaunuoli dėdulė Dabar visa lietuva juokiasi nekenčia kaip ir senio grybės piš nausėdos O kinija baltarusija tai nausėdos darbas o ne jo nepamenat kaip nausėda Cicinaka pristatė lietuvai kaip prezidente Kaip galima visa šūda versti dabar ant to jaunuolio kuris net supratimo apie užsienio politika neturio vygdo to aukšto be smegenu bet gudraus klapčiuko ir nupezusio senio isakimus
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių