G. Landsbergis: Civilinės sąjungos įstatymas – per didelis kompromisas

Valdančiųjų konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako manantis, kad pateikimo stadiją Seime įveikęs įstatymas dėl civilinės sąjungos nepakankamai saugo žmonių orumą ir yra „per didelis kompromisas“.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad tai padeda užtikrinti, jog nesusituokusių ir vienos lyties porų santykiai sulauktų valstybės pripažinimo.

„Manau, kad koalicijos kolegos padarė tikrai labai didelį žingsnį ieškodami kompromiso. Tiesą sakant, net man asmeniškai tai yra gal netgi per didelis kompromisas“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė G. Landsbergis.

„Manyčiau, kad kai kurios formuluotės galėtų būti ir labiau žmonių orumą ginančios, bet kadangi buvo ieškota palaikančios konsteliacijos Seime, tai toks buvo žemiausias įmanomas slenkstis, kurį pavyko įveikti“, – kalbėjo jis.

Anot politiko, iš projekto matyti, kad kompromiso siekdami įstatymo rengėjai bandė „neįvardyti tam tikrų dalykų ar apeiti“, tačiau iš esmės teisės aktas kalba apie „tam tikros mūsų Lietuvos bendruomenės žmonių orumą ir žmogišką pagarbą jiems“.

„Tai žmonės, kurie yra ir Seimo salėje, ir čia, ir visur tarp mūsų. Man atrodo yra normalu nebijoti ir vadinti viską taip, kaip yra, bet politika yra kompromisų menas“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Civilinės sąjungos įstatymo projektą parengę politikai laiko jį kompromisiniu, lyginant su pernai Seime atmestu Partnerystės įstatymo projektu.

Konservatyvesni politikai pasiūlė įteisinti „artimojo ryšio“ sąvoką ir teigia, kad tokia iniciatyva neprilygina nesusituokusių skirtingų ar vienos lyties porų šeimai.

Abiems projektams ketvirtadienį Seime pritarta pateikimo stadijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip,

Taip, portretas
nevalia su velniais obuoliauti,reikėjo ieškoti kitų sąjungininkų.

Vkito seimo

Vkito seimo portretas
kadencijoje galima bus pakeist š8 nesusipratimą.Sodomistų įnoriai ateities neturi,o konservų gretas praretins....

"vertibes"

"vertibes" portretas
Nedrįsta prisipažinti, kad homoseksualistų šiknos reikalai jam vertingesni už Kovo 11-tą
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių