G. Landsbergis: dėl migrantų gali būti stiprinama pasienio su Lenkija kontrolė

Jeigu bus fiksuojami augantys į Lenkiją išvykstančių neteisėtų migrantų srautai, Lietuva gali stiprinti sienos kontrolę, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Taip, yra tokia diskusija, kalbėjau apie tai su premjere. Jeigu matytume, kad situacija prastėja ir grąžinimų daugėja, neatmestume galimybės ir stiprinti sienos apsaugą tarp Lenkijos ir Lietuvos, dėl to, kad tai irgi yra mūsų įsipareigojimas“, – šeštadienį žurnalistams sakė jis.

„Sprendimo nėra, nes tai nėra dar tokia aštri šita situacija. Bet tai galima padaryti – informuotume ir Lenkijos kolegas“, – pridūrė ministras.

Pasak jo, būtų stiprinamas patruliavimas šiame pasienio ruože, bet tai nereikštų nuolatinės sienos kontrolės atnaujinimo – tik pasirinktinai stabdomi įtarimą keliantys automobiliai.

Lenkijos pasieniečiai yra Lietuvai grąžinę keliolika migrantų, patekusių į šalį iš Lietuvos. Keletą jų besirengiančių kirsti šią sieną sulaikė ir Lietuvos institucijos. Manoma, jog neteisėtai sieną kirtę migrantai mėgina pasiekti Vakarų Europos valstybes, pavyzdžiui, Vokietiją.

G. Landsbergis taip pat sako iš Lenkijos užsienio reikalų ministro penktadienį sužinojęs, jog šis taip pat kreipėsi į Turkijos vyriausybę, palaikydamas Lietuvos prašymus dėl bendradarbiavimo stabdant migrantų srautus.

„Turime visišką Lenkijos palaikymą“, – kalbėjo ministras.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti 2 023 neteisėti migrantai. Šis skaičius yra 25 kartus didesnis nei buvo per visus 2020 metus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Nieks SU TUOM DURNELIU NEKALBA NES VISAS PASAULIS PER INTERNETA MATĖ TO DEBILO PAVILIONIO GABRIO IR PIŠ PROVOKACIJA NE TIK PRIEŠ BALTARUSIJOS PREZIDENTA BER IR ŠUDO PILIMA ANT LIETUVOS PREZIDENTO

JONAS

JONAS portretas
LENKAI SU TUO NEVISPROČIU LANSBERGIUKU NEŠNEKA NES GABRYS JIEMS VEŽIOJO CICINAKA LENKAI PALAIKO BALTARUSU AMBASADORIU KURIS ARTIMAS LUKAŠENKOS ŽMOGUS IR RAMUS JIEM NIEKS JUODUKU NESIUS O TU GABRY ŠUDO GABALE JAU DAUG BLOGO PADAREI LIETUVAI UOSTAS DRUSKININKAI VARYK KOL NEVĖLU ATSIPRAŠYTI KLAUPK ANT KELIU VAGIŠIAU JUK TARP JUSU CICINAKOS BUVO KALBOS NUŽUDYTI PREZIDENTA IR JO SUNU SUŽINOJO LUKAŠENKA AŠ NE TIK JUOČKIU SIUSČIAU BET IR TAVE CICINAKA PAVILIONI SUMEDŽIOČIOA KAIP TERORISTA PRIEŠ BALTARUSUS

Anonimas

Anonimas portretas
Tai gal reiketu sienos apsauga stiprinti su baldarusija o LENKIJA su savo siena pati susitvarkys.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių