G. Landsbergis: ES sutarimas dėl sankcijų Kremliaus režimui – A. Navalną suėmus ilgam

Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų taryba reikalauja Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno paleidimo, o jeigu jį suims ilgam laikui, būtų  tarybos sprendimas dėl sankcijų rusų opozicionieriaus suėmimą ir kalinimą inicijavusiems žmonėms, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Tai jis pareiškė pirmadienį po Briuselyje vykusios ES užsienio reikalų ministrų tarybos, aptarusios A. Navalno suėmimą. 

„Bendras sutarimas užsienio reikalų ministrų taryboje buvo toks, kad jeigu jis būtų suimtas ilgam laikui, tuomet jau būtų bendras sutarimas ir dėl sankcijų. Šiandien tokio sutarimo dar nebuvo“, –  tvirtina G. Landsbergis URM išplatintame ministro komentare.

G. Landsbergio teigimu, taryboje Baltijos valstybės „pasiūlė taikyti nedelsiant globalų žmogaus teisių sankcijų režimą, kuris ne taip seniai ES priimtas“.

„Tuo pagrindu būtų galima taikyti sankcijas A. Navalną suėmusiems žmonėms, suėmimą, taip pat jo kalinimą inicijavusiems žmonėms“, – teigė ministras. 

„Taryboje nebuvo vieningo sutarimo ir buvo sutarta, kad šiuo etapu taryba vieningai reikalauja jo (A. Navalno  – BNS) paleidimo – kad jis nedelsiant būtų pakleistas“, – pridūrė G. Landsbergis.

Pasak jo, vasario 2 dieną yra numatytas antrasis teismo posėdis dėl A. Navalno, po kurio Kremliaus kritikas gali būti suimtas: „Labai ilgam laikui, kalbama, kad iki 13 metų“. 

Rusijos opozicijos lyderis A. Navalnas užpraėjusį sekmadienį areštuotas Maskvos Šeremetjevo oro uoste, kai grįžo į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po smarkaus apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Rusijos kalėjimų tarnyba pranešė, kad jis sulaikytas, nes pažeidė 2014 metais sukčiavimo byloje jam skirtos lygtinės bausmės sąlygas.

ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) vasario pradžioje apsilankys Maskvoje ir spaus Kremlių dėl rusų opozicionieriaus A. Navalno arešto. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Kondervams tai buvo paskutiniai rinkimai gal dabar pamatė tikra snuki konservu ju lozungas vokt ir dar vokt

Ką gi

Ką gi portretas
nepavyko "avansu" sankcijas priimti....

Aaa

Aaa portretas
Chodorkovsky kuris finansavo Navalny perprato ji per intervju zurnalistui pasake kad Navalny butu dar blogesnis nei Putinas
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių