G. Landsbergis: ES turėtų nedelsiant reaguoti į galimą A. Navalno sulaikymą

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga  (ES) turėtų nedelsdama reaguoti į Rusijos valdžios veiksmus, jei pastaroji nuspręstų sulaikyti sekmadienį į Maskvą iš Vokietijos grįžtantį Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną, teigia Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Su dideliu susirūpinimu stebime situaciją, kuri klostosi belaukiant Aleksejaus Navalno sugrįžimo į Maskvą. Indikacijos rodo, kad gali būti mėginama jį sulaikyti, suimti. Mano nuomone, Europos Sąjunga turi būti pasirengusi nedelsdama reaguoti į tokius galimus laisvės suvaržymus žmogaus, kuris ką tik išgyveno pasikėsinimą“, – BNS sakė G. Landsbergis.

„Aš manau, kad jei A. Navalnas bus suimtas, Lietuva galėtų pasiūlyti taikyti naujas sankcijas tiems, kurie prie to prisideda“, – pridūrė jis.

Pasak G. Landsbergio, ES veiksmų turėtų imtis iš karto paaiškėjus, kad A. Navalnas yra sulaikytas.

Aš manau, kad jei A. Navalnas bus suimtas, Lietuva galėtų pasiūlyti taikyti naujas sankcijas tiems, kurie prie to prisideda.

„Dabar kaip tik diskutuojame su kai kuriomis ES valstybėmis kokie galėtų būti mūsų tolimesni veiksmai, tačiau kol kas laukiame lemtingo lėktuvo nusileidimo“, – teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

44 metų Rusijos opozicijos lyderis sekmadienį vakare sugrįžta į Maskvą iš Vokietijos, kur buvo kelis mėnesius gydomas po mėginimo jį nunuodyti. A. Navalno teigimu, šis mėginimas buvo surengtas Rusijos prezidento Vladimiro Putino nurodymu. Politikas blogai pasijuto rugpjūtį skrydžio iš Sibiro į Maskvą metu, o vėliau buvo nuskraidintas medicininiu lėktuvu į Berlyną.

Vakarų ekspertai nustatė, kad jis buvo apnuodytas Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Kremlius neigia kaip nors prisidėjęs prie šio išpuolio, o rusų tyrėjai tvirtina, kad nėra jokio pagrindo inicijuoti tyrimą.

Rusijos kalėjimų tarnyba (FSIN) dabar sako, kad atvykusiam į Maskvą A. Navalnui gali grėsti kalėjimas už tai, kad jis pažeidė 2014 metais sukčiavimo byloje jam paskirtos lygtinės bausmės sąlygas. Prokurorai taip pat gali iškelti su korupcija kovojančiam aktyvistui baudžiamąją bylą dėl įtarimų, kad jis neteisėtai pasisavino beveik 4 mln. dolerių, paaukotų jo organizacijoms.

Jau maždaug dešimtmetį Rusijos protesto judėjimo veidu laikomas A. Navalnas išgarsėjo kaip kovos su korupcija tinklaraštininkas ir antivyriausybinių mitingų organizatorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ANUPRAS

ANUPRAS portretas
Leninas revoliuciją Rusijoje padarė VOKIETIJOS PINIGAIS IR JŲ KAREIVIAIS [SIBIRE] , tai tikisi , kad irvėl taip bus su Navalnu , šitas tempia daugiau net už Kristų --A T G I M Ė IR NIEKAS NEPRIKALA , nes turi tokius globalius užtarėjus iš Lietuvos .

ALGIS

ALGIS portretas
Pilnai palaikau ''KOVA SU VĖJO MALŪNAIS'' kas dėl skiepų , kas gali paneigti , kad mūsų valdžios lojimai DĖL SNKCIJŲ atsibodo visiems , mato , kad nesirūpina skiepais , TAI IR SUMAŽINO JŲ TIEKIMĄ , O užsienio reikalų ministrui tai nerūpi , jis turi ką veikti su Rusija .

KOVA SU VEJO MALUNAIS

KOVA SU VEJO MALUNAIS portretas
AS GAL NETEISINGAI SUPRANTU BET LIETUVOS UZSIENIO REIKALU MINISTRAS TURI RUPINTIS LIETUVOS RESPUBLIKOS INTERESAIS UZSIENYJE.....T.Y SUPAPRASTINTAI SAKANT : TURI ATSTOVAUTI LIETUVOS RESPUBLIKOS INTERESAMS UZSIENYJE BEI NESTI NAUDA LIETUVOS ZMONEMS IR VERSLUI....TAI DABAR KOKS MUSU INTERESAS DEL NAVALNO ??? IR KAIP KOVA DEL JO LAISVES PASITARNAUTU LR NAUDAI MUSU ZMONEMS IR VERSLUI ???? IR AR MES GALIME PAKEISTI, ITAKOTI TOKIAS GALYBES KAIP RUSIJA, KINIJA....?????? PRIES KAZKA DARANT MANYCIAU REIK GEROKAI PAGALVOTI IR GAL UZSIIMTI ZEMISKIASNIAIS ,NAUDINGESNIAIS REIKALAIS NEI NAVALNO IR RUSIJOS REIKALAI ????? GAL PONUI GABRIELIUI REIKETU ATSIRAITOTI RANKOVES IR PABANDYT SURAST IR PRITRAUKTI KOKIU INVESTICIJU I LIETUVOS EKONOMIKA AR SURASTI KANALU GAUNANT GEROKAI DAUGIAU SKIEPU NUO KOVID- 19 AR TAI NEBUTU ZYMIAI GERESNIS , PRASMINGESNIS VEIKSMAS NEI KOVA SU VEJO MALUNAIS ???????????
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių