G. Landsbergis: Gegužės 3-iosios Konstitucija liudija istorinę mūsų regiono tautų vienybę

  • Teksto dydis:

Minint Lietuvos ir Lenkijos Abiejų Tautų Respublikos Gegužės 3-iosios Konstitucijos 231-ąsias metines, pradedama eksponuoti bendra dviejų šalių Užsienio reikalų ministerijų paroda apie Lietuvos ir Lenkijos paramą Ukrainai.

„Gegužės 3-iosios Konstitucija liudija istorinę mūsų regiono tautų vienybę − lietuvių, lenkų, baltarusių ir ukrainiečių siekį gyventi laisvoje ir nepriklausomoje valstybėje. Lietuva ir Lenkija šiandien vieningai remia Ukrainos kovą prieš brutalią Rusijos agresiją, taip pat demokratijos siekiančius baltarusius. Strateginė Lietuvos ir Lenkijos partnerystė tapo svarbiu veiksniu mobilizuojant beprecedentę demokratinio pasaulio praktinę paramą kovojančiai Ukrainai“, – sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Bendra Lietuvos ir Lenkijos užsienio reikalų ministerijų nuotraukų paroda pristato abiejų valstybių teikiamą politinę ir humanitarinę paramą Ukrainai. Ši paroda bus eksponuojama Lietuvos ir Lenkijos atstovybėse, minint Gegužės 3-iosios Konstitucijos dieną, ir vėliau įvairiose atvirose ir uždarose erdvėse.

Gegužės 3-iosios Konstitucija yra modernus Abiejų Tautų Respublikos Didžiojo Seimo priimtas dokumentas − pirmoji Europoje ir antroji pasaulyje rašytinė Konstitucija. Konstitucija sukūrė pagrindą pilietinių visuomenių Abiejų Tautų Respublikoje formavimuisi, įtvirtino valdžios padalijimo principą, naujai apibrėžė tautos sąvoką ir numatė piliečių prievolę ginti savo tautos laisvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių