G. Landsbergis įvertino situaciją Seime: V. Pranckiečio dienos suskaičiuotos

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad Seime vyrauja chaosas, matomas pirmą kartą, tačiau, jo manymu, niekas, pasirašius naują tarpfrakcinę sutartį, Seime nepasikeis. Jis taip pat sako manąs, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis užimame poste dirba paskutines dienas.

„Niekas nesikeis, kaip buvo chaosas, taip bus ir toliau, nematau didelio proveržio dabar – frakcijų koalicija iš naujo daroma“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Konservatorių lyderio teigimu, Seime susiklosčiusi situacija yra keista – parlamento vadovai nepriklauso politinėms jėgoms.

„Viskas labai jau keista – Seimo pirmininkas, kuris niekam nepriklauso, Seimo vicepirmininkas niekam nebepriklauso, frakcijos, koalicijos naujos dėliojasi. Nesam tokių matę dalykų, bet tas mūšis didėja. Manau, kad tiesiog toliau didės, likus metams (iki rinkimų. – ELTA)“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Vis dėlto, sako TS-LKD pirmininkas, Seimo pirmininko V. Pranckiečio dienos užimame poste jau suskaičiuotos, nes valdantiesiems, sulaukus naujos Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ palaikymo, pakaks balsų atleisti parlamento vadovą.

„Manau, kad yra suskaičiuoti balsai, ir Pranckietis, ko gero, jau savo paskutines dienas skaičiuoja kaip Seimo pirmininkas dėl to, kad ir mūsų skaičiai rodo, kad yra 76 balsai, tai, net jeigu vienas atsiras kokioje komandiruotėje ar nepritaria Pranckiečio atleidimui, matyt, 71 balsą jie surinks. Tai yra ganėtinai jau saugus skaičius – 76“, – pridūrė G. Landsbergis.

Valdantieji kartu su nauja Seimo frakcija „Lietuvos gerovei“, su kuria ketvirtadienį planuoja pasirašyti tarpfrakcinę sutartį, Seime užsitikrina 76 balsus. Seimo pirmininko atleidimui pakaktų Seimo daugumos – 71 parlamentaro balso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Karbauskis bus įšlaukęs tinkamo momento tikriausiai

...

... portretas
Vai koks Broileriukas susikrimtęs kad jų Trojos kuinas bus iš posto išspirtas.

zuvis dezuteje

zuvis dezuteje portretas
O kiek tau liko broikeri.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių