G. Landsbergis: konservatoriai nesiveržia į valdžią

Premjerui Sauliui Skverneliui žadant atsistatydinti iš pareigų, konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako, kad  Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai nesiveržia į valdžią.

„Mes nesiveržiam į valdžią. Mes objektyviai kaip frakcija, kaip partija vertiname savo galimybes Seime, nes turime 33 mandatus. Akivaizdu, kad šalia „valstiečių“, tai nėra adekvatu“, – BNS sakė G. Landsbergis.

Anot jo, pasitraukus premjerui, galimi įvairūs variantai, tarp kurių – ir plati koalicija, ir mažumos Vyriausybė.

„Bet mes kalbam apie scenarijus, kurie galbūt sutelktų platų Seimo palaikymą, jeigu tai būtų logiškasis variantas, kur iš viso be opozicijos lieka Seimas – krizei suvaldyti suburiama tokia Vyriausybė. Mažumos Vyriausybė – galbūt. Reikia objektyviai žiūrėti, kokios yra konstitucinės galimybės“, – teigė konservatorių lyderis.

Mano vertinimu, tai yra R. Karbauskio sukelta krizė, į kurią S. Skvernelis buvo priverstas reaguoti, akivaizdu, kad S. Skvernelis nenorėjo dalyvauti toje krizėje, į kurią buvo įveltas.

S. Skvernelis teigia, kad jo nepatekimas į antrąjį turą rodo visuomenės nepasitikėjimą Vyriausybe, todėl jis liepos mėnesį atsistatydins iš Vyriausybės vadovo pareigų.

„Valstiečiai“ Seime turi 51 atstovą.

G. Landsbergis teigia, kad S. Skvernelį išprovokavo valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Mano vertinimu, tai yra R. Karbauskio sukelta krizė, į kurią S. Skvernelis buvo priverstas reaguoti, akivaizdu, kad S. Skvernelis nenorėjo dalyvauti toje krizėje, į kurią buvo įveltas“, – teigė konservatorių lyderis.

„Realiai tai yra krizė, bet pirmiausia – R. Karbauskio krizė“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Pone Gabrieliau, kalbate nesustodamas per visas ziniasklaidas kaip nors supriesinti valstiecius tarpusavje, ypac skverneli su Karbauskiu ir tuo paciu snekate kaip valstieciu partijoje truksta demokratijos!? O kaip su jumis su jusu demokratija? Jokios pozityvios kritikos apart asmeniniu yzeidinejimu...Istumei partijaa i smaila kampa is kurio kad iseiti turesit lipti vienas kitam per galvas. Tokios partijos pirmininkui vertetu tapti GARBINGU, TEISINGU, SAZININGU. SU KLASTINGUMI IR YZEIDINEJIMAI PARTIJA VEDATE I NIEKUR. Pradekite keistis kol dar galetumete

varnas

varnas portretas
ką sakai pakartok juk meloji ir gėdos nematai, juk net naktym nemiegate, jus fokuso darytojai, kur tau, kabinatės ir rankom ir liežuviu, ir dantymis kad tik kuo greičiau, mes esame mes tvarkos teisingumo gynėjai, kur tas šūkis jūsų žinome ir nugyvenome kas kolūkius griovė kas lietuvos turta visa išsidalino ,liaudis skurdžiais tapo, puse lietuvos išsilakstė, kas atsakys ar ne jūsų darbas,

Darmajiedų frakcija

Darmajiedų frakcija portretas
Jiems taip gera pagalius kaišioti į valstybės vežimą, kam jiems užsikrauti atsakomybę
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių