G. Landsbergis: laikas Lietuvai ir Japonijai stiprinti partnerystę saugumo srityje

  • Teksto dydis:

Atėjo metas Lietuvai ir Japonijai stiprinti partnerystę ir saugumo srityje, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Rusija yra ne tik agresyvi, bet ir pavojinga kaimynė, žvanginanti ginklais bei sėjanti mirtį ne tik Europos kontinente. Japonija jau yra strateginė Lietuvos prekybos partnerė, bet atėjo metas stiprinti partnerystę ir saugumo srityje“, – pažymėjo Lietuvos diplomatijos vadovas Miuncheno saugumo konferencijoje susitikęs su Japonijos užsienio reikalų ministru Yoshimasa Hayashi. 

G. Landsbergis padėkojo Japonijos diplomatijos vadovui už principingą poziciją sankcijų Rusijai klausimu. „Ekonominis spaudimas Rusijai artina Ukrainos pergalę“, – susitikimo metu sakė ministras.

Rusija yra ne tik agresyvi, bet ir pavojinga kaimynė, žvanginanti ginklais bei sėjanti mirtį ne tik Europos kontinente.

Japonija šiuo metu pirmininkauja G-7 formatui ir pažadėjo ir toliau aktyviai telkti tarptautinės bendruomenės paramą Ukrainai.

Lietuvos ir Japonijos ministrai taip pat aptarė dvišalio bendradarbiavimo stiprinimą prekybos, mokslinių tyrimų ir kitose srityse.

2022 metais, lyginant su 2021 metais, lietuviškos kilmės eksportas į Japoniją padidėjo 25 proc. (nuo 70,81 mln. iki 88,35 mln. eurų). Lyginant bendrą eksportą į Japoniją, 2022 metais stebimas 33 proc. augimas (nuo 77,98 mln. iki 103,94 mln. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

To istorijos mokytojas

To istorijos mokytojas portretas
Eik tu vaikeli pamokas ruošti ka čia durniuk prikūrei

Rasa

Rasa portretas
Keista kad jus rašote kad gabriukas dirbtu lietuvai Tai kaip isivaizduojate ta jo darba Ar matėt jo duomenyis ka baiges ka gyvenime nuveikes kad iš jo reikalaujate tokiu svarbiu lietuvai klausimu Sutinku kad jis vaiku daug senai mergai pridarė tai čia tikrai geras darbas o daugiau ka nugi nieko ner mokslu ner praktykos tokie ir rezultatai O tie japoniukai tai jau ne tie buve protingi šitie scwabo pastatyti Greit pamiršo atomine bomba Jie yra Japonijos gėda

Istorijos mokytoja

Istorijos mokytoja portretas
Gerai , pajudės mūsų bendra veikla atsispiriant orkų imperialistinei putino puvenai. O buvęs japonų premjeras Shinzo Abe lankėsi čia dėl bendrų veiksmų jau premjero Butkevičiaus laikais. Jau tada buvo kalbama apie bendrą priešą .
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių