G. Landsbergis: Lietuva tvirtai palaiko Sakartvelo siekį gilinti integraciją į ES ir NATO

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, trečiadienį susitikęs su Lietuvoje viešinčiu Sakartvelo vicepremjeru ir užsienio reikalų ministru Davidu Zalkalianiu, išreiškė paramą Sakartvelo siekiams gilinti integraciją į ES ir NATO.

„Sakartvelo vyriausybė išsikėlė labai ambicingą tikslą – 2024 metais būti pasirengusiems pateikti paraišką narystei ES. Tam reikia atlikti labai daug „namų darbų“, todėl skatiname ir toliau įgyvendinti sudėtingas reformas. Tam svarbus visų politinių jėgų susitelkimas, svarbu valstybės ir visuomenės interesus iškelti virš partinių“, – pažymėjo G. Landsbergis.

„2021 metų balandžio 19 dienos politinis susitarimas, priimtas tarpininkaujant Europos Vadovų Tarybos pirmininkui Charlesui Micheliui, ir toliau išlieka svarbus, siekiant politinio konsensuso šalyje ir tolesnės reformų proceso šalyje sėkmės“, − teigė G. Landsbergis, akcentuodamas, kad Sakartvelo sėkmė rūpi ne tik Lietuvai, bet ir ES.

Kalbėdamasis su savo kolega, ministras G. Landsbergis pabrėžė, kad didžiausią grėsmę saugumui Europoje kelia agresyvi Rusijos laikysena, bei išreiškė tvirtą Lietuvos paramą Sakartvelo suverenitetui ir teritoriniam vientisumui, patikindamas, kad Lietuva Sakartvelo teritorijos okupacijos klausimą ir toliau aktyviai kels tarptautinėje arenoje. „Labai vertiname Sakartvelo – NATO partnerystę, įsitraukimą į NATO misijas ir operacijas. Tvirtai remiame Sakartvelo integracijos į NATO siekius“, – pažymėjo G. Landsbergis.

Susitikimo metu, kaip pažymima Užsienio reikalų ministerijos pranešime, ministrai aptarė aktualius dvišalės ir tarptautinės darbotvarkės klausimus, saugumo situaciją Pietų Kaukazo regione.

Nuo 2021 metų pradėjęs eiti vicepremjero pareigas Sakartvelo užsienio reikalų ministras Lietuvoje su dvišaliu vizitu lankosi pirmą kartą. Vizito Lietuvoje metu D. Zalkalianis taip pat susitiks su Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda ir Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, pagerbs žuvusiuosius už Lietuvos laisvę Antakalnio kapinėse.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
O, kaip tvirtai?

kauniete

kauniete portretas
Ar tas Davidas žino kad tu Gabry subingalvis

PIEMENY....

PIEMENY.... portretas
Nuo tavęs - NIEKO nepriklauso. Tą klausimą spręs tie, kurių galioje tai padaryti. Pasėdėkite abudu savo būduose ir palaukite. Šokinėjate, kaip blusos šuns kailyje...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių