G. Landsbergis ministrų susitikime sieks sutarimo dėl ES požiūrio į nelegalią migraciją

Rugsėjo 2-3 dienomis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis dalyvaus neformaliame Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikime (Gymnich) Liublianoje, kurį rengia šį pusmetį ES Tarybai pirmininkaujanti Slovėnija. Ministrai, be Afganistano ir Kinijos klausimų, taip pat tarsis ir dėl aktualią situaciją atitinkančio ES požiūrio į Baltarusijos jau keletą mėnesių tęsiamą hibridinę ataką, kurios metu pasitelkiama nelegali migracija prieš Lietuvą ir visą ES.

„Siekdamas daryti spaudimą ES, Lukašenkos režimas tęsia agresiją, organizuodamas neteisėtą migraciją per ES rytinę sieną, lydimą propagandinės dezinformacinės kampanijos. Kadangi nesimato deeskalacijos signalų, ši situacija negali likti be ES atsako“, – sakė ministras.

Pasak ministro, dėl režimo schemas įgyvendinančių organizatorių kaltės migrantai iš Vidurio Rytų ar Afrikos šalių patenka į itin pažeidžiamą padėtį – jie apgaunami dėl kelionės tikslo, iš jų atimami dokumentai, galų gale jie grubiai išstumiami iš Baltarusijos teritorijos vidury pelkių ir miškų.

Susitikime ES užsienio reikalų ministrai taip pat aptars saugumo ir politinę situaciją Afganistane bei galimą ES didesnį įsitraukimą ir bendrus veiksmus su partneriais regione, suvaldant kylančias rizikas regiono saugumui ir stabilumui. Neformaliame ministrų susitikime taip pat bus kalbama apie ES – Kinijos santykius ir ES bendradarbiavimą su Persijos įlankos regiono valstybėmis.

ES užsienio reikalų ministrai susitiks su Indijos užsienio reikalų ministru Dr. Subrahmanyamu Jaishankaru. Susitikimo metu ministrai aptars bendradarbiavimo prioritetus ir padėtį Indijos ir Ramiojo vandenynų regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nejuokink

Nejuokink portretas
O ar ne tokių glušių dėka,nelegalai Lietuvą ir užplūdo?

As

As portretas
Kur sankcijos talibanui, tyli subine iraukes, europa su talibais veda derybas tuo paciu ragina ir Rusija, o Gabris nebeturi žodžiu, Lietuvos ekonomikos žlugdytojas.

Anonimas

Anonimas portretas
svarbu pakeliaut pinigu pasidaryt
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių