G. Landsbergis: partiečiai savivaldoje sulauks atsakomybės, jeigu piktnaudžiavo išmokomis

Valdančiųjų konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad partiečiai susilauks atsakomybės, jeigu piktnaudžiavo išmokomis savivaldybių tarybų nariams.

„Nėra priimtina, niekaip negalėčiau pateisinti tų pasirodžiusių faktų“, – šeštadienį žurnalistams Vilniuje sakė G. Landsbergis.

„Diskusijose, kuriose dalyvavau, aiškiai pasakiau, kad atsakomybė turi būtų tų asmenų. Koks jos lygis, galbūt galėtų pasakyti mūsų Priežiūros komitetas, kuris dažnu atveju įsitraukia į svarbiausius tokio pobūdžio klausimus ir pasiūlo sprendimus“, – pridūrė jis.

Visuomenininkas, „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas pastarosiomis savaitėmis skelbia apie galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo išmokomis atvejus. Pagal jo pareiškimus teisėsauga yra pradėjusi kelis ikiteisminius tyrimus.

Nėra priimtina, niekaip negalėčiau pateisinti tų pasirodžiusių faktų.

Pasak G. Landsbergio, konservatoriai Seime privalo dalyvauti siūlydami pakeitimus, kad panašios situacijos ateityje nepasikartotų.

„Seime situacija yra ganėtinai sutvarkyta taip, kad skaidrumo lygis yra aukštas. (...) Galbūt tai yra geri pavyzdžiai iš Seimo, kurie galėtų būti perkeliami į tarybų sritį, kas susiję su viešinimu, skaidrumu, atsakomybe“, – kalbėjo partijos vadovas.

Jo žiniomis, aiškėjant aplinkybėms apie savivaldos politikų išmokų panaudojimą narystę partijoje sustabdė du žmonės.

Šiemet kovą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliktas antikorupcinis vertinimas atskleidė, kad skirtingų savivaldybių tarybos narių gaunamos išmokos už darbą skiriasi 25 kartus, ne visur prašoma išlaidas pagrindžiančių dokumentų, palikta spraga gauti dvigubą atlyginimą.

Pagal dabartinį Vietos savivaldos įstatymą, tarybos nariams mokamas ne nuolatinis atlyginimas, o atlyginama už darbo laiką, kai jie eina savivaldybės tarybos nario pareigas. Kiekviena savivaldybė atskirai patvirtina reglamentą, kuriame numato tokios išmokos dydį, atsiskaitymo tvarką ir tinkamomis pripažintinų išlaidų baigtinį sąrašą.

Taip pat savivaldybės tarybos nariui gali būti skiriama išmoka apmokėti su veikla susijusioms kanceliarinėms, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto, biuro patalpų nuomos ir kitoms išlaidoms Ji gali būti skiriama kas mėnesį ir už ją turi būti atsiskaitoma ne rečiau kaip vieną kartą per tris mėnesius.

STT vertinimu, tarybos savo nuožiūra per plačiai taiko galimas kompensuoti išlaidas, dėl to kai kurios jų gali būti skiriamos nepagrįstai.

Analizė parodė, jog didžiausios savivaldos politikų išlaidos yra susijusios su transportu, dažniausiai – su degalų pirkimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kokios syskio oareigos?!

Kokios syskio oareigos?! portretas
Jas duoda agentų žydų Landsberg dinastija, kurios režimas Lietuvoje daugiau nei 30 metų.

Nei diedukas Kuprius Muzikantas vogė, nei

Nei diedukas Kuprius Muzikantas vogė, nei  portretas
Nei teatralas W.W.Ožkelis vogė, nei Anūnakis vogė, nei Čijauskaitė vogė ir nei Čijauskas tėvas vogė!

Studentas

 Studentas portretas
Ne tik savivaldybės bet ir seime vagystės dar stambesnės Gabrys su Piša prades nuo uodegos bet kad jus prie ko tai teisininkai turi pradėti ir Armonaitė su raskevičium daug pinigu ištaškė ir pišo milijardar paimtas Greit čekius ataskaitas MALONEI PRAŠOM ir nuo gakvos pradedame okei
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių