G. Landsbergis situaciją Baltarusijos pasienyje aptarė su JT pabėgėlių reikalų atstovu

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį susitiko su Jungtinių Tautų (JT) vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro (UNHCR) atstovu Šiaurės ir Baltijos šalims Henriku Nordentoftu ir aptarė krizinę situaciją Baltarusijos pasienyje, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Susitikimo metu G. Landsbergis įteikė notą JT vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biurui Ženevoje ir akcentavo, kad Baltarusija, skatindama migrantų srautus, naudoja tai kaip politinio spaudimo priemonę Lietuvai ir Europos Sąjungai, pristatė nelegalios migracijos iš Baltarusijos status quo.

Pasak ministerijos pranešimo, G. Landsbergis pakvietė tarptautines organizacijas ir institucijas dirbti su Baltarusijos institucijomis, kad šios liautųsi trukdę dokumentus turintiems užsienio piliečiams, kurie buvo apgręžti prie Lietuvos sienos, grįžti į Minską ir skristi namo į kilmės šalis.

H. Nordentoftas paskutinį kartą Lietuvoje lankėsi liepos 13-17 dienomis, kuomet susipažino su situacija dėl migracijos iš Baltarusijos, susitiko su Valstybinės sienos apsaugos tarnybos, Migracijos departamento, Vidaus reikalų bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų atstovais, lankėsi Pabėgėlių priėmimo centre, Užsieniečių registracijos centre, Pasieniečių mokykloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuva užgrobė LIETUVIŲ PRIEŠAI

Lietuva užgrobė LIETUVIŲ PRIEŠAI portretas
lukošenka namo išsiuntė jau virš 600 nelegalų.be jokiu derybu,konsultacijų ir pan. pliurpimo

Spaliukas

Spaliukas portretas
Verkia duonele tinginio valgoma....

kauniete

kauniete portretas
Varyk žasine atsiprašyti ger LUKAŠENKOS KA NEGIRDI KA LIETUVA TAU SAKO
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių