G. Landsbergis: reikia užduoti klausimą, kiek Lietuvai naudingas 17+1 formato bendravimas su Kinija

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad Lietuvai 17+1 formato Kinijos ir Vidurio bei Rytų Europos šalių viršūnių susitikime atstovavo susisiekimo ministras Marius Skuodis dėl to, jog nei prezidentas, nei premjerė jame dalyvauti negalėjo.

Visgi ministras kelia klausimą, kiek apskritai Lietuvai yra reikalingas ir naudingas toks susitikimo formatas. G. Landsbergis mano, kad valstybių santykiai būtų nuoširdesni ir tikresni, jei būtų bendraujama dvišaliu būdu.

„Mano nuomone, Lietuva turi užduoti sau klausimą ir, aš manau, kad ta diskusija yra prasidėjusi, kiek Lietuvai yra naudingas ir reikalingas šis formatas. Turbūt vyraujanti nuomonė yra, kad santykiai, ko gero, yra tikresni ir nuoširdesni, kai yra bendraujama arba dvišaliu lygiu, arba yra bendraujama per Europos Sąjungos struktūras, kitaip tariant tarp 27+1 formatą“, – Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje sakė G. Landsbergis.

„Man asmeniškai atrodo, kad 17+1 formatas neprisideda prie Europos Sąjungos vienybės, skaldo ją ir iš tikrųjų kelia pagrįstą abejonę, ar tai atitinka Lietuvos interesus“, – pažymėjo jis.

Man asmeniškai atrodo, kad 17+1 formatas neprisideda prie Europos Sąjungos vienybės, skaldo ją.

Ministras akcentavo, kad toliau reikia skatinti diskusiją Europos Sąjungoje, kad būtų kuriama teisingesnė santykių su Kinija architektūra, kuri leistų ir nedidelėms valstybėms, kaip Lietuva, būti teisingai atstovaujamoms ir turėti gerus pajėgumus kalbant su tokiomis valstybėmis kaip Kinija.

G. Landsbergis sakė, kad susisiekimo ministras M. Skuodis į šį susitikimą buvo deleguotas dėl to, kad aukštesniu lygiu Lietuvai atstovauti nebuvo galimybės.

„Dėl dalyvavimo konkrečia forma, kokia buvo pasirinkta, tai tiek prezidentas, tiek premjerė, kurie gavo kvietimus, deja, negalėjo dalyvauti šiame susitikime, ir buvo priimtas sprendimas, kad Lietuvos atstovas bus būtent susisiekimo ministras“, – sakė ministras.

ELTA primena, kad 17+1 formato susitikime Kinijai atstovavo prezidentas Xi Jinpingas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akugis

Akugis portretas
Meluoju broileri, mūsų ponams per žema kalbėti su Kinija ir ne aiškink kad negalėjo, mes juk esam ,,SUPER VALSTYBE,, liliputu pasaulije kuriais per mikroskopą sunku pamatyti o puikybes kaip pas kablius.

o kiek naudingas

o kiek naudingas portretas
pats lansbirbis?

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Kiek tas bukagalvis pasakos pasakas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių