G. Landsbergis renginyje Vokietijoje diskutuos apie iššūkius Europai

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį Vokietijoje dalyvaus konferencijoje vyksiančioje diskusijoje apie iššūkius Europai.

Berlyne G. Landsbergis lankysis asmeniniu Vokietijos federalinės užsienio reikalų ministrės Annalenos Baerbock kvietimu, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

G. Landsbergis dalyvaus diskusijoje kartu su Vokietijos federaline užsienio reikalų ministre, diskusija bus surengta per konferenciją „Courage builds future“.

Tai aukšto lygio renginys, kuriame bus diskutuojama apie precedento neturinčius iššūkius, su kuriais dabar susiduria Europos Sąjunga: brutalus Rusijos karas prieš Ukrainą, keliantis grėsmę Europos taikos ir saugumo sistemai, artėjantys JAV prezidento rinkimai, kurie gali turėti pasekmių transatlantiniam bendradarbiavimui, ir vis labiau agresyvėjanti Kinijos užsienio ir ekonominė politika.

Konferencijoje dalyvaus apie 1 tūkst. Vokietijos Bundestago narių, Vokietijos federalinės Vyriausybės, spaudos, verslo ir nevyriausybinių organizacijų atstovų.

Dvišaliame susitikime su Vokietijos diplomatijos vadove G. Landsbergis aptars dvišalio bendradarbiavimo (įskaitant Vokietijos brigados Lietuvoje klausimą), Rusijos karo prieš Ukrainą (įskaitant paramą Ukrainai, Rusijos hibridines grėsmes, sankcijas Rusijai ir Baltarusijai) ir transatlantinių ryšių temas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pro kur oras \\\\\.../////

Pro kur oras  \\\\\...///// portretas
Jis dar laisvėje?,greičiausiai ir "užsidirbtų" pinigų dar negrąžino Šunaujai?

Nebėr kantrybės

Nebėr kantrybės portretas
Ką jis kalbės, vykit lauk iš salės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių