G. Landsbergis: Rusija pasirengusi pulti Kijevo kryptimi, vyksta šliaužianti Baltarusijos aneksija

  • Teksto dydis:

„Rusijos pajėgų pasilikimas Baltarusijoje pažeidžia visas duotas garantijas jas išvesti“, – reaguodamas į žinią, kad vasario 20 dieną turėjusios pasibaigti bendros Rusijos ir Baltarusijos karinės pratybos pratęsiamos, tviteryje parašė Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Pratybų pratęsimas reiškia, kad Baltarusijoje lieka 30 tūkst. ten pasiųstų Rusijos karių, taip pat ir sutelktų prie pat šiaurinės Ukrainos sienos, nepaisant to, kad Maskva teigė, jog pratybos baigsis vasario 20 d. ir kariai galės grįžti į savo bazes.

„Tai aiškus pasirengimas pulti Ukrainą Kijevo kryptimi ir šliaužianti Baltarusijos aneksija. Tai iš esmės keičia su Baltarusija besiribojančių NATO valstybių saugumo padėtį. Būtinas NATO sustiprinimas ir Europos Sąjungos sankcijos“, – tviteryje parašė G. Landsbergis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sekmadienį pranešė, kad siūlys dar šiemet didinti Lietuvos gynybos biudžetą, taip pat prašys NATO sąjungininkių palikti šalyje dislokuotas papildomas pajėgas ilgesniam laikui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS

JONAS portretas
Kas tau gabry balvone tokias žinias perduoda matyt tie kur su pavilioniu tariasi tie du iš rusijos bet juk jie tik pasijuotė iš jusu ant viso pasaulio Bet matyt gabri vėl ryšius atnaujinot per pavilionio kubos mafija

vertybinė politika

vertybinė politika portretas
''Karo pabėgėliai iš Ukrainos: atvyksta daugiau jaunų vyrų''

Maskvos kryptim

Maskvos kryptim portretas
Landsbergis jau seniai puola Maskvos kryptim. Tik, kad tas puolimas gaunasi skaudžiausias Lietuvos tautai.
VISI KOMENTARAI 80

Galerijos

Daugiau straipsnių