G. Landsbergis: stringant Švedijos ir Suomijos narystei NATO, tai siunčia signalą priešams

  • Teksto dydis:

Turkijai stabdant Švedijos ir Suomijos narystę NATO, tai siunčią signalą priešams, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Tai siunčia aiškų signalą mūsų varžovams ir potencialiems priešams. Kai kurie iš tų priešų galbūt dar nėra akivaizdūs. Jeigu tai nebus išspręsta, situacija taps labai pavojinga, ir tai duos paskatų veikti mūsų priešams“ – penktadienį paskelbtame interviu Švedijos dienraščiui „Dagens Nyheter“ sakė G. Landsbergis.

G. Landsbergis pažymėjo, kad Aljansas privalo priimti Švediją ir Suomiją, jeigu nori pasirodyti stiprus ir tokią žinutę siųsti „tiems, kurie nori mus matyti silpnus“.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, Švedija ir Suomija atsisakė ilgai vykdytos neprisijungimo politikos ir 2022 metų gegužės mėnesį pateikė prašymą prisijungti prie NATO.

Tačiau Turkija blokuoja šias paraiškas, kaltindama Švediją tuo, kad ji suteikia prieglobstį, jos nuomone, „teroristams“, ypač Kurdistano darbininkų partijos nariams.

Pastaruoju metu įtampą pakurstė Švedijoje vykusi protesto akcija, kurios metu sudegintas Koranas. Vis dėlto Lietuva tikisi, kad Švedija ir Suomija Vilniuje liepą vyksiančiame NATO susitikime jau dalyvaus kaip pilnateisės narės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A>>>>žinok...

A>>>>žinok... portretas
Ožiai ir murzininkai vaidenasi? Negerai,fufaikini,kviesk boltą kad domoj vežtu.

Įstos į NATO ir

Įstos į NATO ir  portretas
Suomija,ir Švedija.Galit nusigraužt pautus,ruZnacių subinlaižiai,bet tai bus, ir greitai.Turkai bus pastatyti į vietą.

žinok, jog kasčiūnas -MURZININKAS,jo

žinok, jog kasčiūnas -MURZININKAS,jo  portretas
balso net negirdi OŽIO tvarte.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių