G. Landsbergis su ES ministrais aptars situaciją Izraelyje ir Palestinoje

  • Teksto dydis:

Didėjant konfliktui Artimuosiuose Rytuose, antradienį rengiama neeilinė Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryba, kurioje užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis su kitais Bendrijos ministrais aptars situaciją Izraelyje ir Palestinoje bei būdus, kaip ES galėtų paskatinti konflikto puses grįžti prie derybų stalo.

Pasak G. Landsbergio, nerimą kelia augantis civilių mirčių skaičius, nesiliaujantys protestai ir įtampa Izraelyje bei okupuotose teritorijose bei kaimyninėse šalyse. Tai, anot jo, gali turėti neigiamos įtakos ne tik regiono saugumui ir stabilumui, bet ir už jo ribų.

„Smerkiame prieš Izraelio civilius vykdomas atakas iš Gazos, griežtai raginame jas nutraukti ir ieškoti taikių konflikto sprendimų. Remiame tarptautinės bendruomenės pastangas taikiai spręsti konfliktą, ypač vertiname JAV, Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus Antonio Guterreso (Antoniju Guterišo) pastangas deeskaluoti situaciją“, – pranešime teigė G. Landsbergis.

Ilgiau nei savaitę besitęsiantis ginkluotas konfliktas tarp žydų valstybės ir palestiniečių kovotojų nusinešė per 200 gyvybių, dauguma jų — palestiniečiai. Tarptautinė bendruomenė ragina deeskaluoti padėtį.

Šis „Hamas“ ir Izraelio konfliktas yra intensyviausias nuo 2014 metų.

Gegužės 7-ąją dideli Izraelio saugumo pajėgų ir palestiniečių protestuotojų susirėmimai įsiplieskė Al Aksos mečetės, kuri yra viena švenčiausių islamo vietų, komplekse. Šiuos neramumus išprovokavo Izraelio planai iškeldinti keletą palestiniečių šeimų iš Šeich Džaros rajono aneksuotoje Rytų Jeruzalėje.

Planai dėl iškeldinimų Šeich Džaroje izraeliečių ir palestiniečių susirėmimus kurstė ir kelias ankstesnes savaites.

Izraelis bombardavimus Gazos ruože pradėjo praėjusią savaitę, kai anklavą valdančio islamistų judėjimo „Hamas“ ir kitų grupuočių kovotojai paleido dešimtis raketų, atsakydami į Izraelio policijos šiurkščius veiksmus per susirėmimus su protestuotojais.

Izraelio kariuomenė nurodė, kad per savaitę žydų valstybės link buvo paleista apie 3 tūkst. raketų ir kad šios atakos buvo intensyviausios nei kada nors anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopustas.

Kopustas. portretas
Ir vėl, kad Velniai rautų Lenksbergis be Veido Mąskės, kiek šita šutvė gali erzinti bei tyčiotis iš Tautos jog Visai lietuvai reikia dėvėti Veido Mąskes, o patys jų nedėvi, Šlykštus tas jų Zekiškas Zakonas.

Lietuvos balsas svarbus NEJUOKINK

Lietuvos balsas svarbus NEJUOKINK portretas
Lietuvoje PRIDIRBO PARSIDAVELIS. DINK IS AKIU NENAUDELI

kavenskis

kavenskis portretas
visai gerai buti landzbergeriu vapi belenka ir pinigu gauni.....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių