G. Landsbergis sveikina EK sprendimą kreiptis į PPO

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras teigia sveikinantis Europos Komisijos (EK) sprendimą kreiptis į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO) dėl neteisėto Kinijos ekonominio spaudimo Lietuvai ir Europos Sąjungai (ES).

Tai jis pareiškė po to, kai EK ketvirtadienį pateikė oficialų prašymą konsultacijoms su Kinija ir tokiu būdu pradėti bylą PPO.

„Sveikiname Europos Komisijos sprendimą ES vardu inicijuoti konsultacijas su Kinija. Šis žingsnis yra aiški žinia Kinijai, kad ES netoleruos politiškai motyvuotų ekonominės prievartos veiksmų“, − pranešime sakė Gabrielius Landsbergis.

Jis taip pat pabrėžė, kad Lietuva siekia situacijos su Kinija deeskalavimo bei santykių normalizavimo, tačiau Užsienio reikalų ministerijos pastangomis surinkti įrodymai apie sistemingus tarptautinės prekybos taisyklių pažeidimus verčia imtis visų priemonių, ginant ne tik Lietuvos įmonių ir investuotojų, bet ir viso ES verslo teisėtus interesus.

Lietuva tikisi, kad Kinija sutiks dalyvauti konsultacijose su ES ir jos bus sėkmingos ne tik sprendžiant prekybos trikdžius, bet ir užtikrinant ilgalaikius tvarius sprendimus.

G. Landsbergis pažymėjo, kad PPO ginčo prieš Kiniją inicijavimas parodo ES solidarumą ir vienybę. Be to, jis teigė, kad šalia konsultacijų su Kinija inicijavimo PPO formate būtina ir toliau tęsti darbą, kuriant ES instrumentą, skirtą kovai su neteisėtos prievartos veiksmais.

Prašymas konsultacijoms yra pirmasis privalomo PPO bylinėjimosi proceso etapas, kuriame siekiama rasti sprendimą susidariusiai situacijai ir tokiu būdu išvengti tolesnio bylinėjimosi. Jei per 60 dienų nuo prašymo pateikimo nebus rastas abiem pusėms priimtinas sprendimas, ES prašys įsteigti PPO arbitrų kolegiją ir tokiu būdu pradės teisminį procesą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laiko klausimui

Laiko klausimui portretas
Visi tokie buki tik tu su Gabriuku viska žinote ir mokate. O geriausiai mokate prišykti prie duru ir pabegti.

tik laiko klausimas,europa verks veliau,

tik laiko klausimas,europa verks veliau, portretas
Jo zmones paprate uz duonos kasni klauptis ant zemes,geda pasiduoti kinieciams,jie visa pasauli jau apkvailino,visi busit priklausomi nuo isnaudotuju kinieciu,mes pirmi praeisim tuos kelius o europa veliau grauz savo nagus,nes jie pilnai valdomi kinijos,saunuolis landsbergis nesizeminas del kasnio geresnio,,negi mes tokie durniai ,kad pasiduotumem,

niekada nepirkau

niekada nepirkau portretas
ir nepirksiu kinietiškų prekių
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių