G. Landsbergis sveikina ES sprendimą sankcionuoti žmogaus teisių pažeidėjus Baltarusijoje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sveikina Europos Sąjungos (ES) sprendimą sankcionuoti platų sąrašą žmogaus teisių pažeidėjų Baltarusijoje.

Nuolatinių atstovų komitetas ES Taryboje trečiadienį Briuselyje sutarė dėl 78 fizinių asmenų ir septynių įmonių, atsakingų už represijas ir sisteminius žmogaus teisių pažeidimus Baltarusijoje, sąrašo.

„Džiaugiamės, kad ES valstybėms narėms pavyko susitarti dėl vieno didžiausio konkrečių asmenų ir juridinių subjektų, kurie asmeniškai prisidėjo prie žmogaus teisių pažeidimų Baltarusijoje, sąrašo“, – sakė G. Landsbergis.

Jis pridūrė, kad sąrašas rengtas nuo kovo mėnesio, kai Aliaksandro Lukašenkos režimas ėmėsi naujų represijų prieš spaudą ir žurnalistus Baltarusijoje, toliau brutaliai pažeidinėjo žmogaus teises.

Šį teisės aktą ir sąrašą galutinai patvirtins ES užsienio reikalų ministrai per savo susitikimą birželio 21 dieną.

„Akivaizdu, kad ES imasi ambicingų bei nuoseklių veiksmų ir netoleruos režimo nusikaltimų“, – teigė ministras.

Sąrašas buvo papildytas asmenimis ir įmone, kurie prisidėjo prie neteisėto „Ryanair“ lėktuvo nutupdymo Minske ir Ramano Pratasevičiaus ir Sofijos Sapegos sulaikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kipras

Kipras portretas
Kokia zmogaus teise pazeidziama???

Broileris

Broileris portretas
Kukariekū....

Tiesa

Tiesa portretas
Mūsų, vietinių gyventojų teisės pažeidžiamos, kai visokios dykaduonės ir parazituojantieji, kurie niekada nedirbs, būriais įleidžiami į LR kaip neva bėgantieji nuo Baltarusijos režimo. Vienareikšmiai tai yra itin sunkūs psichligoniai, jų vaikai išsigimę, vadinamieji "asylium", tie, kurie tik bastos ir ieško kur kas duoda pinigų orgijoms ir veltėdžiavimui. Pažiūrėkit, kokias baisias bobšes įleidot užjuodusios, nepanašios į moteris, apžėlusios. Juk baltarusiai tiesiog nusikratė išsigimėliais ir parazitais.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių