G. Landsbergis: vakcinavimas nuo koronaviruso tampa geopolitiniu iššūkiu

Vakcinavimas nuo koronaviruso tampa geopolitiniu iššūkiu ir šioje situacijoje negalima pamiršti Rytų partnerystės šalių, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Aš manau, kad vakcinų programa yra betampantis geopolitinis iššūkis, neatsitiktinai su dar 12 kitų kolegų kreipėmės į Europos Komisiją siūlydami tikrai nepamiršti į skiepijimo programą įtrauki mūsų Rytų partnerius, Ukrainą, Moldovą, Sakartvelą, taip pat ir Baltarusiją, kaip mes galime padėti jai apeidami oficialųjį Minską“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė G. Landsbergis.

G. Landsbergis taip komentavo pranešimus apie Rytų Ukrainoje rusiška vakcina pradėtus skiepyti gyventojus.

Ministras teigė, jog apmaudu, kad kol kas su didžiuliais vakcinavimo sunkumais susiduria pati Europa, bet pabrėžė, kad tuomet, „kai išsispręs kontraktai, kad Europa atsistotų ant kojų ir mūsų žmonės būtų skiepijami tais skaičiais, kuriais mes norim, tikrai reikėtų skirti dėmesį ir padėti toms valstybėms, kurios tos pagalbos reikia“.

Sausį Lietuva ir dar 12 Europos Sąjungos šalių paragino Briuselį padėti Rytų kaimynėms apsirūpinti skiepais nuo koronaviruso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių