G. Landsbergis: Vyriausybėje gali nesikeisti nė vienas ministras

Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad scenarijus, jog nebus pakeistas nei vienas ministras, yra realus, o sudaryta nauja valdančiosios koalicijos sutartis, anot jo, šalyje padėties iš esmės nekeičia.

„Vyksta didžiulė audra, griausmai, bet tik atsitraukus truputėlį toliau, pamatome, kad ta audra vis dėlto stiklinė – veidai tie patys, problemos tos pačios (...) nieko naujo pasaulyje“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė G. Landsbergis.

Prezidento Gitano Nausėdos pareiškimas, jog krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, kurio portfelis pagal koalicijos sutartį turėtų atitekti Tvarkos ir teisingumo partijai, turėtų tęsti darbą, gali padaryti įtaką, teigia konservatorių pirmininkas, kad nė vienas ministras galiausiai Vyriausybėje nebus pakeistas.

Vyksta didžiulė audra, griausmai, bet tik atsitraukus truputėlį toliau, pamatome, kad ta audra vis dėlto stiklinė – veidai tie patys, problemos tos pačios.

„Man susidaro įspūdis, kad yra tikimybė, jog mes kitą savaitę balsuojame Seime už premjerą Saulių Skvernelį vis dar nežinodami, kokie yra ministrai, nes jis neprivalo jų pristatyti ir po kelių dienų sužinome, kad išvis niekas nesikeičia, nes toks sutarimas yra su prezidentu“, – sako G. Landsbergis.

„Antras balsavimas Seime yra nereikalingas nei už programą, nei už ministrus. S. Skvernelis turi sulaukti tiktai vieno balsavimo Seime, po kurio visos kortos yra jo rankose ir jis gali daugiau nieko nebekeisti“, – pridūrė TS-LKD lyderis.

ELTA primena, kad praėjusį penktadienį Seime keturių partijų, daugiau nei mėnesį trukusių derybų metu formavusių valdančiąją koaliciją – „valstiečių“, „tvarkiečių“, „socialdarbiečių“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkai pasirašė koalicinę sutartį. Be Vyriausybės programos punktų suderinimo, buvo pasidalinti ir ministrų postai. Žemės ūkio bei Užsienio reikalų ministerijų postai atiteko Socialdemokratų darbo partijai, Tvarka ir teisingumas turėtų paskirti naująjį krašto apsaugos ministrą, o Susisiekimo bei Vidaus reikalų ministerijų portfeliai atiteko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos prerogatyvai.

Vis dėlto išrinktasis prezidentas G. Nausėda yra pareiškęs, jog, jo nuomone, krašto apsaugos ministras R. Karoblis turėtų likti savo poste, nes yra gerai savo darbą išmanantis profesionalas.

Ministrus skiria prezidentas ministro pirmininko teikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
VEIDAS TAS PATS, SIELA PDUUMAVUSIO KRIKSTOLO, ZODZIAI IR MINTYS TOS PACIOS...( pagal Gabrieliu: viskas po seno, nieko naujo) , tai ko kartojies , netapk visiskas papuuginas...

S;pranasas

S;pranasas portretas
Beeeeeeeeeeeeee

...

... portretas
Šiaip tai REIKIA atsisakyt savo žodžio nesilaikančio Švarkelio, nes kitaip tvarkos Šaly nebus!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių