G. Nausėda apie 2,5 proc. nuo BVP gynybai: sunku, bet įmanoma

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad, atsižvelgiant į koronaviruso krizę, pasiekti politinių partijų įsipareigojimą skirti 2,5 proc. nuo BVP gynybai iki 2030 metų bus sunku, bet įmanoma.

Šalies vadovas taip pat neslepia, kad Socialdemokratų partija, kuri vienintelė iš parlamentinių partijų nepasirašė susitarimo, vis dar išlieka skeptiška. Bet, pasak prezidento, su LSDP taip pat siekiama susitarimo.

„Manau, kad tai yra teisingas sprendimas. Bus sunkiai įgyvendinamas sprendimas, jeigu nesieksime, kad BVP perskirstymas per biudžetą būtų didesnis. Nes, taip, yra partijų, kurios turi tikrai galimybę gerai pasirodyti artimiausiuose Seimo rinkimuose, bet yra ganėtinai skeptiškos šio tikslo atžvilgiu. Konsultuodamas su jomis bei jų lyderiais, aš gavau patikinimą, kad jos nebus taip kategoriškai nusiteikusios dėl krašto apsaugai skiriamų lėšų santykiniam didinimui, jeigu mes tuo pat metu sugebėtume pasiekti, kad ir socialinei apsaugai skiriamų lėšų dalis, palyginti su BVP, didėtų. Ar tai įmanoma padaryti? Tai yra sunku, bet įmanoma“, – sakė G. Nausėda.

ELTA primena, kad krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis teigia, jog, atsižvelgiant į koronaviruso situaciją šalyje, šiais bei kitais metais Lietuva stengsis išlaikyti 2 proc. nuo BVP krašto gynybai. Įveikus dėl viruso kilusią krizę, Lietuva turės grįžti prie politinių partijų įsipareigojimo skirti 2,5 proc. nuo BVP gynybai iki 2030 metų.

Pasak jo, Lietuva turės grįžti prie politinių partijų įsipareigojimo skirti 2,5 proc. nuo BVP gynybai iki 2030 metų, nes grėsmė iš Rusijos vis dar kyla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiek

kiek portretas
galima iskelus suki rusai puola skurdinti lietuvos liaudi jau ir be rusu puolimo milijona praradom kam tada reikalingaLietuva be lietuviu

P3d0raška

P3d0raška portretas
Prie rusu gyvenimas buvo geresnis.

Manau

Manau portretas
KAD TAIP GALI PASIELGTI TIK PARSIDAVĖLIAI-IŠVERSTASKŪRIAI,NORINTYS DAR LABIAU NUSKURDINTI LIETUVĄ,O LIETUVIUS PRIVERSTI EMIGRUOTI ARBA ELGETAUTI.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių