G. Nausėda: atsakyta ne į visus klausimus apie gatvės prie premjero namų asfaltavimą

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimas atsakė ne į visus klausimus dėl gatvės prie premjero Sauliaus Skvernelio namų asfaktavimo aplinkybių.

„Aš manau, kad nėra atsakyta į visus klausimus ir, aišku, šiek tiek stebėtina, kad tyrimas užtruko tiek ilgai, buvo paimta papildomai laiko ir paskelbta tai, kas vakar buvo paskelbta. Iš tikrųjų turbūt daugelis žmonių taip ir liko su savo klausimais“, – žurnalistams penktadienį sakė G. Nausėda.

Siekiant užkirsti kelią panašioms istorijoms kartotis ateityje, prezidentas žada inicijuoti įstatymų pataisas, kurios sprendimus dėl kelių asfaltavimo perkeltų į savivaldybių lygmenį.

„Mes matome pagrindą štai tokio pobūdžio iniciatyvai, kad jeigu biudžete yra paskirtos tam tikros lėšos savivaldybių keliams, pačios savivaldybės ir turėtų spręsti dėl jų panaudojimo. Dabar mes gi nuolat įsivelsime į interesų konfliktus, kuomet dėl savivaldybės dispozicijoje esančių kelių asfaltavimo sprendimus kažkodėl priiminės Vyriausybė: kultūros ministras, sveikatos apsaugos ministras, švietimo, mokslo ir sporto ministras... Tai nėra normali praktika ir ji pati savaime gimdo interesų konfliktą“, – teigė G. Nausėda.

Dėl reikiamų pakeitimų, pasak prezidento, jau yra konsultuojamasi su savivaldybėmis.

Ketvirtadienį VTEK pranešė, kad neturi pakankamai duomenų konstatuoti, jog premjeras Saulius Skvernelis  galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, Vyriausybei priimant sprendimą skirti 300 tūkst. eurų Upės gatvės daliai Vilniaus rajone asfaltuoti.

Šioje gatvėje gyvena premjeras su šeima.

Pusmetį situaciją tyrusi komisija konstatavo, kad nepakanka duomenų, jog premjeras Vyriausybei pernai spalį skiriant lėšas Vilniaus rajono savivaldybės keliams galėjo žinoti apie tai, jog pinigai bus skirti jo gatvei ir taip galėjo pažeisti įstatymus, todėl tyrimą nusprendė nutraukti. 

Pats premjeras neigė žinojęs, kokiai gatvei skiriamos lėšos.

S. Skvernelis: G. Nausėdos iniciatyva nereikalinga

Premjeras S. Skvernelis sureagavo į šalies vadovo Gitano Nausėdos pareiškimą, kad Prezidentūra inicijuos teisės aktų pakeitimus, leisiančius sprendimus dėl savivaldybėms priklausančių kelių asfaltavimo priimti pačioms savivaldybėms. Vyriausybės vadovas teigia, kad tokia prezidento iniciatyva yra nereikalinga, nes, pasak jo, jau 2019 metais buvo nutarta sprendimus dėl vietinės reikšmės kelių asfaltavimo leisti priimti pačioms savivaldybėms.

„Nereikia iniciatyvų, tai yra padaryta. 2019 metais tas sprendimas buvo priimtas, mes tikrai turėjome nusiskundimų iš merų dėl to, kad Kelių direkcija nusprendžia pagal savo sugalvotus kriterijus, kokia gatvė turi būti asfaltuojama, koks kelias bus turi remontuojamas. Aš kalbu apie vietinės reikšmės kelius arba rajoninės reikšmės kelius, tai tie sprendimai buvo ir padaryti“, – po LVŽS tarybos posėdžio teigė S. Skvernelis.

Premjeras akcentuoja, kad lėšų skirstymas magistraliniams keliams visgi yra valstybės dispozicija, tačiau teigia, kad net garsiojoje Upės gatvės istorijoje lėšos buvo skirtos savivaldybei.

„Jeigu jūs turite aliuziją su garsiąja istorija, tai taip ir yra, skiriamos lėšos savivaldybėms ir jos turėtų pačios spręsti. Tie žingsniai jau yra padaryti, tai neliečia, aišku magistralinių kelių, nes magistraliniai keliai vienareikšmiškai bus valstybės interesų dispozicijoje, o visa kita yra padaryta. Jeigu reikia dar didesnių žingsnių, tai žengiame“, – sakė S. Skvernelis.

„Netgi toje pačioje istorijoje lėšos yra skirtos savivaldybei, kuri pati sprendžia. Ir kvestionuoti savivaldybės mes neturėtume, o tokių priekaištų buvo pakankamai daug, kad remontuojamas kelias, kuris nereikalingas, bet atitinka kriterijus“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Kaźin, ar nausėdos keliukas irgi neasfaltuotas? Ir kokia to asfalto istorija?

deinis

deinis portretas
Nejaugi prezidentas turi rūpintis ,kur kokį keliuką išasfaltavo ,o man norėtusi ,kad prezidentas ir komanda pasidomėtų kurb dinksta milijonai apie ką rašo spauda ,rodo televizija ,milijonai išgrobstomi ,sukišami kažkokiems konsultantams ,atiduodami kakiems ofšorams ir nieko ,pasidomėtų teismais ,kodėl metų metais tesiasi bylos ,nei pinidų nei nuteistų nėra ,žodžiu nearti arimai ,bet ne mam mokinti ,viskas DIEVOvalioj

Augis

Augis portretas
Prezidentas su savo Chebra lenda kur jems nepriklauso o savo darbų neatlieka, lenda į svetimas valdas, grinas bardakas, kada pradės dirbti o neisidirbineti!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių