G. Nausėda: Baltarusijoje blogėja žmogaus teisių padėtis, Vakarai turi izoliuoti šį režimą

Baltarusijoje žmogaus teisių padėtis toliau blogėja, Vakarai turi izoliuoti šalį valdantį režimą, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Taip jis kalbėjo antradienį skaitydamas ketvirtąjį metinį pranešimą Seime.

Pasak šalies vadovo, Baltarusijoje opozicijos lyderiai suimti, partijų veikla persekiojama, žiniasklaida sunaikinta, o aktyvios pilietinės visuomenės organizacijos uždarytos.

„Įvesta mirties bausmė už teroro aktus tapo totalitarinės visuomenės kontrolės vėzdu. Tarptautinės visuomenės, o kartu ir Lietuvos, pareiga – izoliuoti Baltarusijos režimą ir taikyti griežtas tarptautines sankcijas“, – sakė G. Nausėda.

Įvesta mirties bausmė už teroro aktus tapo totalitarinės visuomenės kontrolės vėzdu.

„Privalome siekti, kad šioje šalyje būtų paleisti ir reabilituoti politiniai kaliniai, taip pat surengti skaidrūs ir demokratiški rinkimai“, – pridūrė jis.

Po 2020 metų prezidento rinkimų Baltarusijoje šios šalies vadovas Aliaksandras Lukašenka jėga numalšino šimtatūkstantines protesto demonstracijas, reikalavusias jo atsistatydinimo ir demokratinių rinkimų, o pernai leido Rusijai pasinaudoti Baltarusijos teritorija Ukrainai pulti.

„Šios šalies režimas įstūmė save į priklausomybės nuo Rusijos voratinklį, o dabar leidžiasi jos virškinamas. Kartu nyksta ir Baltarusija. Tai jau atvedė ir prie nesaugios Astravo atominės elektrinės statybų, ir prie nusikaltimų žmoniškumui Bučoje bei Irpinėje, kur žudikai su Rusijos armijos uniforma atėjo iš Baltarusijos“, – sakė G. Nausėda.

Konstitucija numato, kad šalies vadovas metiniame pranešime apžvelgia šalies padėtį, Lietuvos vidaus ir užsienio politiką, nubrėžia gaires ateičiai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Trūksta žodžių!!! Parūpo Baltarusija, blyn o pas mus ne diktatūra, nėra melo, nėra propagandos? Yra pasityčiojimas ir neapykanta tautai. Kuo daugiau lojama ant Baltarusijos, tuo didesnė pagarba baltarusams.

Komentaras

Komentaras portretas
Prezidentas rūpinasi žmogaus teisėmis Baltarusijoje.Tai jau kišimasis į kitos valstybės reikalus. Tuo tarpu Prezidentas nemato,kad Lietuvoje eilinis žmogus prieš biurokratus yra visiškas beteisis. Lietuvoje žmogaus teisės tik popieriuje.Teismuose žmogaus teisės korumpuotų teisėjų mindomos purvinais batais.Bet Prezidentas to nenori matyti savo sukurtame"gerovės rojuje".

Anonimas

Anonimas portretas
LIETUVOJE TO NEJAUČIAME O KAS YRA BALTARUSIJOJE MANES NEPYYYYYSA.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių