G. Nausėda: ceremonija Minske nesukuria legitimumo A. Lukašenkai

Lietuva nepripažįsta Aliaskandro Lukašenkos legitimiu Baltarusijos vadovu, ir Minske surengta inauguracijos ceremonija šios situacijos nekeičia, pareiškė prezidentas Gitanas Nausėda.

Šalies vadovo teigimu, rugpjūtį vykę Baltarusijos prezidento rinkimai nebuvo laisvi, todėl Lietuva pasisako už naujus demokratijos Baltarusijos prezidento rinkimus.

„Lietuva nepripažįsta A. Lukašenkos legitimiu Baltarusijos vadovu. Rugpjūčio 9 dieną vykę rinkimai Baltarusijoje nebuvo laisvi, sąžiningi ir demokratiški. Nei slaptos, nei pompastiškos ceremonijos šio nenuginčijamo fakto nenuneigs ir legitimumo iliuzijos nesukurs“, – trečiadienį sakė Lietuvos prezidentas.

„Pasisakome už naujus demokratinius prezidento rinkimus dalyvaujant tarptautiniams stebėtojams“, – teigė G. Nausėda.

G. Nausėdos komentarą BNS perdavė prezidento atstovas žiniasklaidai Antanas Bubnelis.

Baltarusijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad A. Lukašenka trečiadienį iš anksto neskelbtoje ceremonijoje prisaikdintas Baltarusijos prezidentu šeštai kadencijai.

Skelbiama, kad ceremonija vyko Nepriklausomybės rūmuose Minske, joje dalyvavo keli šimtai pareigūnų, politikų, kultūros atstovų.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aleksandras

Aleksandras portretas
Papuasų vadukas pasakys ką mums rinkti. Спасибо, обойдёмся. Išsimėžkite savo mėšlą, prieš lįsdami į kitų valstybių reikalus. Ir tikrai, tikrai Lithuanė demokratinė, teisinė valstybė ar teroristinis, bukakagalvių alchašėlių pseudo valstybinis teritorinis darinys ?

Augis

Augis portretas
Pasitikrinti reikia ne vien ,,chriušai,, yra ir daugiau kandidatų.

LAISVĖ

LAISVĖ portretas
Kažkam reikia psichiatro pagalbos, tokio bredo net lezbe nesumaste.... REIKIA VISAI NETURIETI PROTO , KAD ISIVAIDUOTI SEVE TOKIŲ SVARBIU , KAD GALI PASKIRTI PREZIDENTA BALTARUSIJAI......GAL PRADŽIAI LIETUVOJE SUSITVARKIK, PO TO KITUS MOKYK , KĄ DARYTI..
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių