G. Nausėda dalyvaus EVT: spręs klausimus dėl vakcinų tiekimo

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį nuotoliniame Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdyje su kitų Europos Sąjungos šalių lyderiais aptars vakcinų tiekimo klausimus, imuniteto pažymėjimo kūrimą, santykius su Rusija nei Turkija.

EVT posėdyje taip pat dalyvaus Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas). Su juo Europos lyderiai aptars transatlantinius ryšius.

Valstybių ir vyriausybių vadovai posėdyje turėtų aptarti ir trečiadienį Europos Komisijos sugriežtintas vakcinų eksporto taisykles. Jos numato, kad suteikiant leidimą eksportuoti Europoje pagamintas vakcinas taip pat turi būti vertinama, ar gavėja šalis pati neriboja vakcinų eksporto ir kaip sėkmingai joje vykdoma vakcinacija.

Antradienį G. Nausėda dalyvavo parengiamojoje Europos Vadovų Tarybos sesijoje, joje su Belgijos, Vengrijos, Lenkijos ir Rumunijos lyderiais aptarė skiepijimo iššūkius, paragino laikytis griežtos pozicijos Rusijos atžvilgiu.

G. Nausėda teigė, jog būtina užtikrinti savalaikį vakcinų tiekimą siekiant, kad visos ES išsikelti tikslai paskiepyti 70 proc. suaugusių piliečių būtų įgyvendinti iki vasaros pabaigos.

Pasak Lietuvos prezidento, situacija su „AstraZeneca“ vakcina atskleidė vieningos vakcinų komunikacijos politikos poreikį. Be kita ko, būtina kaip galima greičiau sukurti ES vakcinų donacijų mechanizmą, įgalinantį padidinti vakcinų prieinamumą ES Rytų partnerystės valstybėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

APSILEIDO PREZIDENTAS...

APSILEIDO PREZIDENTAS... portretas
Pamiršo, kad dar "rusai puola". Reikia "gelbėti" Ukrainą, Baltarusiją, Gruziją, Moldovą...Pamiršo ir apie Krymo grąžinimą Ukrainai...O kur dar Nasralnas, Cichanovskaja?...Kiek dar neatliktų darbų...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių