G. Nausėda: dėkoju tiems, kuriems šiandien nėra nieko svarbiau už mūsų brolius ukrainiečius

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda po pokalbio su Ukrainos prezidentu jam pažadėjo, kad Lietuvos tauta ir toliau visomis išgalėmis rems herojišką Ukrainos kovą prieš agresorių.

„Ką tik kalbėjau su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Jis padėkojo Lietuvai už diplomatinę, finansinę ir karinę pagalbą, kuri padeda kautis už valstybę ir laisvę. Aš, savo ruožtu, noriu nuoširdžiai padėkoti visiems mūsų žmonėms, tam neregėtam lietuvių būriui, kurie teikia kritiškai reikalingą pagalbą kenčiantiems nuo karo. Tiems, kuriems šiandien nėra nieko svarbiau už mūsų brolius ukrainiečius“, – sekmadienio vakarą feisbuke rašė G. Nausėda.

Pasak prezidento, ši krizė rodo, kokia brangi kiekvienam lietuviui yra laisvė ir demokratija bei kokie empatiški ir pasiruošę padėti esame.

„Ukrainai ateina dar viena sunki naktis. Bet aš neabejoju, kad ji atsilaikys! Ir šią, ir kitas. Kiek tik reikės. Palinkėjau prezidentui V. Zelenskiui ryžto kovojant ir siekiant pergalės bei patikinau, kad Lietuvos tauta ir toliau visomis išgalėmis rems herojišką Ukrainos kovą prieš agresorių. Didžiuojuosi ukrainiečiais. Didžiuojuosi lietuviais“, – ryžtingai kalbėjo Lietuvos prezidentas.

Primename, kad V. Zelenskis sekmadienį padėkojo Lietuvai už diplomatinę, finansinę ir karinę pagalbą, kuri padeda kautis už valstybę ir laisvę.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojepadėkaGitanas Nausėda Volodymyras Zelenskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių