G. Nausėda: esu pasiruošęs visiems scenarijams

Antros kadencijos siekiantis prezidentas Gitanas Nausėda neabejoja, kad pateks į antrąjį turą, jei nelaimėtų pirmajame.

„Esu pasiruošęs visiems scenarijams. Be abejo, pirmajame ture laimėti būtų labai stiprus mandatas, tai leistų jaustis dar tvirčiau antrą kadenciją, bet kokie bebūtų rezultatai, tikiu, kad net ir neišsipildžius pirmojo turo scenarijui, neabejoju, kad pateksiu į antrąjį turą“, – sekmadienio vakarą žurnalistams Vilniuje sakė jis.

G. Nausėda nesiėmė svarstyti, kuris varžovas antrajame ture jam būtų palankesnis – konservatorių keliama premjerė Ingrida Šimonytė ar nepartinis kandidatas advokatas Ignas Vėgėlė.

„Nenorėčiau spėlioti, manau, kad turėsime galimybių ir padiskutuoti, jei tas antrasis ratas bus“, – kalbėjo G. Nausėda.

Kad būtų išrinktas pirmame rinkimų ture, G. Nausėda turi surinkti daugiau kaip pusę iš beveik 60 proc. atėjusių balsuoti rinkėjų balsų.

Jis sakė susidūręs su problema derinti rinkiminę kampaniją su šalies vadovo pareigomis.

„Prezidento dalyvavimas rinkimuose yra labai specifinis. Puikiai žinote, kad praktiškai į atostogas išeiti negali, dirbti privalai ir darai tai su mielu noru, bet kaip tada dalyvauti rinkimuose? Yra tam tikrų dalykų, kurie, man atrodo, truputį nesustyguoti, prezidentas praktiškai negali dalyvauti rinkimuose. Aš nesiskundžiu. Be abejo, veikiantis prezidentas turi tam tikrų privalumų prieš kitus kandidatus“, – kalbėjo prezidentas.

G. Nausėdą rinkimuose rėmė Lietuvos socialdemokratų ir Lietuvos regionų partijos. Anot prezidento, iš politinių jėgų jis jautė moralinę paramą, finansinės „ir nereikėjo“.

Iškart pasakėme, kad jokių finansų mums nereikia. Kiek jų bus, mums pakaks.

„Iškart pasakėme, kad jokių finansų mums nereikia. Kiek jų bus, mums pakaks. Bet moralinė (parama – BNS), dalyvavimas įvairiuose debatuose, gero žodžio pasakymas, padrąsinimas, rankos paspaudimas man svarbiau nei kažkokios politinės deklaracijos. Jaučiau (paramą – BNS) ir esu dėkingas“, – sakė prezidentas.

Rinkimų štabe sekmadienį susirinko ir beveik visi prezidento patarėjai. G. Nausėda sako, kad jei būtų išrinktas, nėra tikras, ar jo patarėjų komanda išliktų tokia pati.

„Pirmiausia, reikia peršokti per griovį, ir tik tada sakyti op. Bet įsivaizduoju, kad yra žmonių, kurių aš nelabai turiu kuo pakeisti. Tai labai geri žmonės, per ugnį ir vandenį perėję žmonės, pademonstravę savo ne tik ištikimybę, bet ir profesionalumą. Dabar pat norėčiau bent dešimties žmonių, kad jie pasiaukotų ir dar penkerius metus atiduotu save valstybiniam darbui“, – sakė G. Nausėda.

„Bet man labai norėtųsi ir šviežio kraujo“, – pridūrė jis.

G. Nausėda pirmauja beveik visose savivaldybėse. Dviejose – Visagino ir Šalčininkų – jį lenkia Eduardas Vaitkus. Pasak prezidento, tai rodo, kad reikia kelti klausimą, ar „visa mūsų visuomenė yra integrali“.

„Manau, kad ponas Vaitkus padarys paslaugą, jis leis pamatyti žmones, kurie žiūri ne į Vakarus, o į kitą pusę. Tai yra tam tikra rizika nacionaliniam saugumui, gerai, kad mes pamatysime ir suprasime, kur mums reikia labiau dirbti“, – teigė prezidentas.

Bet man labai norėtųsi ir šviežio kraujo.

G. Nausėda teigia, kad jei būtų išrinktas prezidentu, norėtų pabaigti darbus, kurios vadina „gerovės valstybe“.

„Vienuose debatuose gana netikėta, kad premjerė pasakė, kad mes gyvename gerovės valstybėje. Ko gero, ji buvo teisi. (...) Toliau turime sukandę dantis dirbti ir mažinti atskirtis“, – sakė prezidentas.

Visuomenės apklausų duomenimis, G. Nausėda yra realiausias pretendentas patekti į antrąjį rinkimų turą su kažkuriuo iš konkurentų – I. Šimonyte arba nepartiniu teisininku Ignu Vėgėle.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
NAUSĖDA SIUSK Į UKRAINĄ MIRTI TUOS KURIE UŽ TAVE BALSAVO....

Idiotiskos

Idiotiskos portretas
Šypsenos "gerovės valstybės" idiotas.

Akmuo po kaklu

Akmuo po kaklu portretas
Ar tik netaps blin su savo plėšikais oleku, sinkevičiumi, palucku ir kitais akmeniu po kaklu nausėdai?????
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių