G. Nausėda: eurokomisaro postas neturėtų būti apdovanojimas už nuopelnus

Vykstant Europos vadovų postų dalyboms bei neišvengiamai artėjant Lietuvos apsisprendimui, ką deleguoti į eurokomisarus, išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Europos komisaro postas neturėtų būti laikomas apdovanojimu už nuopelnus ir, pabrėžė jis, svarbiausia, jog išrinktasis asmuo gebėtų dirbti efektyviai.

„Lietuvai reikia komisaro, kuris pirmiausia būtų efektyvus ir kuris būtų paskirtas ne kaip kažkoks politinis apdovanojimas už nuopelnus. Kad tai būtų veiklus, operatyvus komisaras, kuris tikrai pajėgtų teigiamai veikti pirmiausia Europos Sąjungos procesuose“, - Eltai sakė G. Nausėda.

Paklaustas, kuri atitekusi Lietuvai sritis Europos Komisijoje (EK) būtų palankiausia, G. Nausėda tokios neišskyrė.
 
„Šiandien apie konkretų sektorių aš kalbėti nenorėčiau. Manau, kad netrukus tokios mintys gims, bet šiandien aš tikrai matau žmonių, kurie galėtų užimti komisaro pozicijas keliuose sektoriuose, ir turbūt artimiausiomis dienomis apie tai bus intensyviai diskutuojama“, - sakė G. Nausėda.
 
Tuo tarpu premjeras Saulius Skvernelis po trečiadienį Vyriausybėje vykusio posėdžio teigė, kad dėl Lietuvos deleguojamo eurokomisaro bus apsispręsta po EK pirmininko, kuriai šiuo metu yra nominuota Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen, patvirtinimo. Pasak premjero, yra būtina su EK pirmininku aptarti Lietuvai atstovausiančio eurokomisaro kandidatūrą iš anksto.
 
„Reikės kalbėti su naująja pirmininke, ir manau, kad bus pageidavimai bei reikalavimai. (...) Jeigu mes elgsimės tiktai taip, kas numatyta formaliai, tai gali būti ir atmetimai įvairūs, dėl to tikimės pasiūlyti patį geriausią kandidatą ir gauti patį svarbiausią mums valstybei reikalingą portfelį“, - sakė S. Skvernelis.
 
ELTA primena, kad eurokomisarą skiria Vyriausybė, poziciją suderinusi su prezidentu ir Seimu.
 
Dar anksčiau „Žinių radijui“ ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius teigė, kad Europos komisaro postui, jo nuomone, tiktų premjeras S. Skvernelis. Pasak jo, kandidatas turėtų būti deleguotas „valstiečių“, nes šie Seime turi daugumą. Save pastarajame poste teigė matąs ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
 
Tai bus ketvirtasis šias pareigas einantis pareigūnas nuo Lietuvos – iki šiol eurokomisarais yra buvę Algirdas Šemeta, Dalia Grybauskaitė ir dabartinę kadenciją pabaigęs Vytenis Povilas Andriukaitis.
 
 
 
 


NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininke

Pensininke portretas
Ot pasake Sinkevicius, kad tiktu Skvernelis, nes matomai jis pats nori premjero posto. Skvernelis savo retorika tinkamas Tevynei ginti, o ne premjeru, o juo labiau prezidentu ar eurokomisaru.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių