G. Nausėda: galbūt J. V. Žukas pokyčiams nebuvo pasiruošęs

Iš pareigų šią savaitę pasitraukęs prezidento patarėjas gynybos klausimais Jonas Vytautas Žukas galimai buvo nepasiruošęs staigiems pokyčiams, su kuriais jis susidūrė pereinant dirbti iš kariuomenės į Prezidentūrą, sako Gitanas Nausėda.

Jis svarstė, kad J. V. Žukui galbūt reikėjo tam tikro „atšalimo laikotarpio“ palikus kariuomenės vado pareigas.

„Žinote, galbūt iš tikrųjų būnant kariuomenės vadovu reikalingas tam tikras atšalimo laikotarpis. Aš jį (J. V. Žuką – BNS) labai primygtinai kviečiau prisijungti prie komandos ir tai buvo labai staigus pokytis, kuris įvyko jo gyvenime“, – žurnalistams Darbėnuose sakė G. Nausėda.

„Galbūt jis nebuvo tam pokyčiui pasiruošęs. Sutikite, kad dalinti įsakymus ir nebūti visiškai atsakingu už sprendimų priėmimą yra skirtingi dalykai ir galbūt reikėjo laiko prie to priprasti“, – teigė šalies vadovas.

Nepaisant to, G. Nausėda sakė, kad J. V. Žukas per savo darbo metus prezidentūroje buvo naudingas ir padėjo įvairiomis prasmėmis.

Manau, kad tikrai generolas suteikė mums pirmąjį stimulą, o dabar jo darbą perims kiti patarėjai

„Pirmiausia, jis labai gerai parengė mano dalyvavimą NATO viršūnių susitikime Londone gruodžio mėnesį. Jis labai tvirtai stovėjo šalia, ginant 2 proc. BVP krašto apsaugai reikalavimą. Jis padėjo užmegzti gerą, dalykišką, žmogišką ryšį su priešakinėmis NATO pajėgomis Lietuvoje“, – vardino prezidentas.

„Manau, kad tikrai generolas suteikė mums pirmąjį stimulą, o dabar jo darbą perims kiti patarėjai“, – pridūrė jis.

Šią savaitę iš viso paskelbta apie tai, kad G. Nausėdos komandą palieka trys patarėjai – be J. V. Žuko taip pat traukiasi patarėja švietimo, mokslo, kultūros klausimais Sonata Šulcė ir Komunikacijos grupės vadovas Aistis Zabarauskas.

Prezidentas pokyčius komandoje sako matantis kaip galimybę atsinaujinti ir pabrėžė, kad į visas tris pozicijas jau yra numatytos pamainos.

„Suprantu, kad tai yra galimybė atsinaujinti, perkrauti, tam tikra prasme, mūsų veiklą, pakeisti vienus žmones kitais, kurie atsineštų naują motyvaciją, naują energiją“, – sakė G. Nausėda.

Nacionalinio saugumo grupei nuo šiol vadovaus patarėjas gynybos klausimais Darius Kuliešius, Švietimo, mokslo ir kultūros grupei nuo liepos 15 dienos vadovaus istorikė Jolanta Karpavičienė, o naujas Komunikacijos grupės vadovas bus paskelbtas liepos mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.......

....... portretas
na kur ten jeneroluj -jefreitoriuj su vienu kulkos padarytu vingiu galvoje -lyst y politika ....jus jy saldykit ar sildykit rezultatas bus tas pats ... per rinkimus pastatykit apkarstyta blizguciais prie rinkimu urnos ir lai meto ,,,balsus,, kas 2 minutes y urna ... daugiu jis niekam netinka.

Kaunietis karys

Kaunietis karys portretas
Jei aukštas ir gražus turėtų tiek smegenų kaip generolas, Lietuvos reikalai pajudėtų į priekį be "atšalimo". O dabar aukštaūgis vis dar šyla, šyla ir apšilti nepajėgia.

Giruliai

Giruliai portretas
Generolas pamatė, kad AiG yra skystakiaušis, tai ir paliko komandą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių