G. Nausėda: narystė NATO ir ES – didžiulė užsienio politikos sėkmė

Narystė NATO ir Europos Sąjungoje yra didžiulė Lietuvos užsienio politikos sėkmė, teigia prezidentas Gitanas Nausėda.

„2004 metais įvykusi narystė yra didžiulė mūsų užsienio politikos sėkmė, žinoma, prie to reikia dar pridėti ir narystę ES“, – trečiadienį LRT sakė šalies vadovas.

„Narystė ES – dėl geresnio gyvenimo, narystė NATO – dėl gyvenimo. Dėl gyvenimo kaip nepriklausoma savarankiška Lietuvos valstybė“, – teigė jis.

Jo teigimu, jeigu ne narystė NATO, Lietuvai būtų kilę saugumo iššūkių.

„Kad ir kaip būtų radikalu taip teigti, bet manau, kad mūsų saugumo situacija ir, ko gero, iššūkių jau būtų buvę labai rimtų“, – kalbėjo G. Nausėda.

Narystė ES – dėl geresnio gyvenimo, narystė NATO – dėl gyvenimo.

Jis pridūrė manantis, kad Lietuva narystę NATO pasiekė per pakankamai trumpą laiką ir padarė tai pačiu laiku.

„NATO ir narystė ES keičia situaciją iš esmės, štai kodėl aš nepaliauju stebėtis tuo faktu, kad mes pasiekėme NATO narystę, iš esmės, per 11 metų nuo to laiko, kai paskutinis rusų kareivių batas paliko Lietuvos teritoriją“, – sakė prezidentas.

„11 metų – pagalvokime, kaip greitai mes įveikėme šitą laikotarpį ir galim sakyti – įlipome per tą galimybių langą, kuris nebuvo platus. Aš galvoju, kad dar keliais metais vėliau mums būtų buvę padaryti tai gerokai sunkiau“, – teigė jis.

NATO nare Lietuva tapo 2004 metų kovo 29 dieną, ES – tų pačių metų gegužės 1-ąją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Didžiausia Lietuvos užsienio politikos "sėkmė"...

Didžiausia Lietuvos užsienio politikos "sėkmė"... portretas
Tai L.Linkevičius ir dabartinis piemenukas G.Landsbergis. Tie tiek pridirbo, kad per 50 metų neišsrėbsime to mėšlo. Gabriukas šiandien jau gąsdina Rusiją, kad ji visus su Ukrainos karu susijusius nuostolius turės apmokėti...Jis net nesupranta, kad tai yra karas Amerikiečių prieš Rusiją. Tik...tik vykdomas tokių, kaip Zelenskis, Gabriukas ir kitų Europos šalių rankomis. Tame tarpe ir tavo, Gabriuk. O antra - pirmiausiai pareikalauk (jeigu esi toks drąsus) iš Amerikos, kad ji apmokėtų Japonijai, Vietnamui, Afganistanui, Irakui, Jugoslavijai, Libijai, Sirijai...

SĖKMĖ KAM ?

SĖKMĖ KAM ? portretas
Tai yra sėkmė tau, seimui, vyriausybei...Paklausk eilinio Lietuvos piliečio. Neturėsi kur akių padėti. Žinoma - jeigu dar liko kiek sąžinės.

QWX \\\\\.../////

QWX  \\\\\...///// portretas
noW'sėda,taip sėkmė,bet tuo pasinaudojant nereikia kaimynams ir kitiems badyti pagaliu į nasrus,ką daro URM'o "ministras".Pagal Tamstos pareigybę turėtum jį paprotinti.Jau nuo to turim milijardinius nuostolius,kas padengs,kas atsakys už tas nesąmones???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių