Prezidentas: mūsų tikslas – nepertraukiamas JAV karių buvimas Lietuvoje, nepaisant rinkimų

  • Teksto dydis:

Jungtinių Amerikos Valstijų karius Pabradės poligone aplankęs prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuvos tikslas yra nepertraukiamas amerikiečių karių buvimas šalyje, nepaisant, kaip baigsis JAV prezidento rinkimai.

„Mūsų tikslas – tolesnis nepertraukiamas Jungtinių Amerikos Valstijų kovinių pajėgų buvimas Lietuvoje“, – antradienį kalbėjo šalies vadovas.

Kaip skelbiama Prezidentūros išplatintame pranešime, G. Nausėda padėkojo sąjungininkams amerikiečiams už nenutrūkstamą bei sklandų bendradarbiavimą ir vylėsi, kad JAV karių buvimas Lietuvoje bus tęstinis, nepriklausomai nuo JAV prezidento rinkimų rezultatų.

Švenčionių rajone, Pabradėje, Generolo Silvestro Žukausko poligone, G. Nausėda apžiūrėjo karių naudojamą infrastruktūrą, susipažino su Lietuvos teikiama priimančiosios šalies paramos situacija ir planais, stebėjo JAV bataliono naudojamų „Abrams“ tankų šaudymo pratybas.

Pasak prezidento, Vokietijos brigados dislokavimas Lietuvoje niekaip nemažina JAV karinio buvimo Lietuvoje svarbos.

Sukūrus karinę infrastruktūrą Rūdninkų poligone, Šalčininkų rajone, tikimasi geriau atliepti Lietuvos ir sąjungininkų karinio rengimo poreikius, įskaitant JAV karinio rengimo poreikį Pabradės poligone. 

Šalies vadovo teigimu, netrukus atnaujintą infrastruktūrą Pabradėje bus galima pasiūlyti ir JAV kariams – planuojama joje apgyvendinti apie 1 tūkst. amerikiečių karių.

Valstybės vadovas akcentavo ir gausesnių bei spartesnio ginkluotės iš JAV pirkimo svarbą.

„Pastaraisiais metais yra išaugęs Lietuvos ginkluotės pirkimas iš JAV, mūsų poreikis turėti saugų, nenutrūkstamą ir greitą ginkluotės, amunicijos tiekimą, palaikymą, taip pat sąjungininkų pajėgų, esančių Lietuvoje, aprūpinimą. Norėtume pirkti daugiau ir greičiau“, – teigė G. Nausėda.

Antradienį Pabradėje prezidentas taip pat susitiko su JAV ambasadore Lietuvoje Kara C. McDonald (Kara Makdonald) Lietuvos kariuomenės vadu generolu Raimundu Vaikšnoru bei Krašto apsaugos ministerijos vadovybe.

Susitikimo metu, anot Prezidentūros, apžvelgtas Lietuvos ir JAV strateginis gynybos bendradarbiavimas, esami planai ir sąveikumas su Lietuvos kariuomene, aptarta JAV karinių pajėgų situacija regione, Lietuvos ir Pensilvanijos nacionalinės gvardijos karinis bendradarbiavimas ir perspektyvos, Lietuvos nacionalinės divizijos rengimo galimybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o kiek pelno rusijai dave tokie islai kytiniai beretnykai mokeje mokescius sovietams kaip piminas trucys?

Bankomatas \\\\\.../////

Bankomatas  \\\\\...///// portretas
kaip ir tikėtasi liko žydelių globoje.

Anonimas

Anonimas portretas
jei sumokesi tai ir bus
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių