G. Nausėda po rinkimų žada imtis „sanitarinio vaidmens“

Prezidentas Gitanas Nausėda tikina, jog po Seimo rinkimų besiformuojančioje naujojoje Vyriausybėje nematytų ministrų, kurie gadintų Lietuvos santykius su tarptautiniais partneriais. Todėl šalies vadovas tikina – kai bus sudaromas Ministrų kabinetas, jis imsis „sanitarinio vaidmens“.

„Mano, kaip prezidento, vaidmuo bus sakyčiau sanitarinis, jeigu galima taip pavadinti, nes ministrų skyrimas, be jokios abejonės, bus viena iš svarbiausių mano funkcijų. Ir aš nenorėsiu Vyriausybėje matyti ministrų, kurie gadintų mūsų santykius su mums nepaprastai svarbiais partneriais arba kurie sukeltų nereikalingą bruzdesį ir įtampas pačioje valdančiojoje koalicijoje“, – antradienį žurnalistams Marijampolėje sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas jau anksčiau yra įvardijęs, kad vienas tokių politikų – Seimo nario priesaiką antisemitiniais pasisakymais sulaužęs „Nemuno aušros“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Visgi, paklaustas, kaip reaguotų, jeigu pastaroji politinė jėga būtų valdančiosios daugumos gretose, G. Nausėda aiškiai neatsakė. Tik pažymėjo, kad koalicijos formavimas yra rinkimuose dalyvaujančių partijų atsakomybė.

„Mes kažkaip pernelyg daug samprotaujame ties klausimu, kas būtų, jeigu būtų. Pirmiausiai aš noriu paskatinti, padrąsinti ir pakviesti Lietuvos žmones balsuoti, ateiti į rinkimus. Neatiduoti savo labai vertingo balso, teisės kitiems nuspręsti. Ir balsuojant niekam nekeršyti. Arba nebalsuoti iš pykčio. Tikrai esame praeityje turėję balsavimo iš pykčio arba netgi iš juoko. Ir ateidavo partijos, kurios būdavo kaip vienadieniai drugeliai – paskraidydavo ir po kažkur tai pranykdavo. Lietuvos judėjimui į priekį tai niekaip nepadeda“, – ragino šalies vadovas.

„Todėl norėtųsi, pirmiausiai, to balsavimo, atsakingai įvertinant visas aplinkybes ir tai, kokią turime tarptautinę (situaciją – ELTA) ir kokios problemos yra susikaupusios viduje. Dar kartą kartoju – nebalsuokite iš pykčio. Balsuokite tiesiog siekdami, kad Lietuva toliau žygiuotų į priekį. Ne į šoną, ne atgal, bet į priekį“, – teigė G. Nausėda.

ELTA primena, kad stebint augantį buvusio parlamentaro, antisemitiniais pareiškimais Seimo nario priesaiką sulaužiusio Remigijaus Žemaitaičio vedamos „Nemuno aušros“ populiarumą, dalis politinių partijų viešai pareiškė, kad po Seimo rinkimų nematytų bendro darbo su šia partija.

Tokias kalbas sustiprino ir Seimo rinkimų favoritais laikomų socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė, užsiminusi, jog neatmestų galimybių formuoti valdančiąją koaliciją su R. Žemaitaičio partija. Vėliau politikė savo poziciją pakeitė.

Savo ruožtu prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį LRT televizijai teigė nemanąs, kad Seimo nario priesaiką sulaužęs „Nemuno aušros“ lyderis R. Žemaitaitis galėtų tapti ministru kitoje Vyriausybėje.

„Po šitų nesibaigiančių pono Žemaitaičio pasisakymų ir išminties perlų, deja, dėčiau tai į kabutes, aš tikrai nematau galimybių, kad šitas žmogus galėtų dirbti ministru“, – sakė šalies vadovas.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> aš asmeniškai…

> aš asmeniškai… portretas
Dėl vaitkaus tikriausiai pajuokavote?

Aš asmeniškai norėčiau

Aš asmeniškai norėčiau portretas
kad prie valstybės vairo stotų Žemaitaitis, Vėgėlė ir Vaitkus. Būtų puikus atitikimas jei jie kažkokiu-tai būdu sueitų į Trijulę. Bet to nebus..Mūsų šalyje atsirandantys reti, protingi ir vertingi lyderiai apsoliučiai nemoka ne tik dirbt komandoj, bet net susitart tarpusavyje. Ir ,,vaikšto klysteliais-takeliais" lyg koki vaiduokliai atsirasdami tai šen, tai ten..

Tik liežuviu malti tesugeba

Tik liežuviu malti tesugeba portretas
daugiau niekam tinkamas
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių