G. Nausėda ragina kuo greičiau parengti šalies sporto strategiją: Lietuvos sportui reikia jėgos

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda paragino kuo greičiau parengti šalies sporto strategiją.

„Lietuvos sportui reikia jėgos“, – penktadienį socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje akcentavo G. Nausėda.

„Lietuvos sportui ir sportininkams reikia padėti. Apie tai kalbėjomės su švietimo, mokslo ir sporto ministre bei sporto bendruomenės atstovais. Turime kuo greičiau parengti šalies sporto strategiją. Jos pamatas – masinis sportas, vaikų ir jaunimo fizinis aktyvumas, geresnė infrastruktūra“, – teigė prezidentas.

Penktadienį prezidentas susitiko su švietimo, mokslo ir sporto ministre Jurgita Šiugždiniene, LTOK prezidente Daina Gudzinevičiūte, vienintelį medalį Tokijo olimpiadoje iškovojusia penkiakovininke Laura Asadauskaite-Zadneprovskiene bei sporto šakų, kurių atstovai šiemet dalyvavo Olimpiadoje, federacijų vadovais.

Kaip po susitikimo sakė prezidento patarėjas švietimui, mokslui ir kultūrai Paulius Baltokas, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos parengti Sporto įstatymo pakeitimai nėra pakankami.

„Turbūt svarbiausias momentas ir šios diskusijos esmė yra tai, kad turi atsirasti sporto strategija, plėtros programa, kuri atsakytų ir nuramintų sporto bendruomenę, visuomenininkus, kurie užsiima sporto populiarinimu, dėl kol kas įstatymo redakcijoje neatsakytų klausimų“, – teigė patarėjas.

Apie poreikį, kad reikia pertvarkyti aukšto meistriškumo sportininkų rengimą imta garsiau kalbėti po Tokijo olimpinių žaidynių. Jose Lietuva laimėjo tik vieną medalį, sidabro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
norvegija turi kelstintį sporto rėmimo modelį. jis brangus, bet investicijos atsiperka. Lietuva turi atletikos federacijos vadovą, kuriam atrodo logiška sakyti, kad konkurencingas sporto šakas reikia apleisti ir bandyti laimę batutų sporte.

funkcionierius

funkcionierius portretas
Juokdarys tas nauseda-jegos gal sportininkams ir reikia,o mums -tik pinigu.

pilietis

pilietis portretas
Klausimėlis 1. Kodėl Gudzinevičiūtė taip įsikibusi į loterijas, jų finansavimą sportui ? 2 . Pirmas klausimas kyla dar ir todėl, kad jis [ dabartinis finansavimas ] yra daug procentų mažesnis , nei siūlomas iš biudžeto , o taip pat ir nepastovus. Vienais metais loterijos bilietų parduoda daugiau , kitais mažiau...3. Kad geresnis variantas ne visur ES šalyse yra , tiesa. Tačiau , kur pinigai skiriami iš biudžeto, atskaitomybė tikslesnė ir nėra landų korupcijai. Be to lėšos būna numatomos ir skiriamos , žinant jų kiekį [ bei kaip rašiau, pas mus jis būtų keliomis dešimtimis procentų didesnis, nei gauna nuo loterijos bilietų ]
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių