G. Nausėda šeštadienį praleido sodindamas medžius: per keletą valandų – 10 tūkst. sodinukų

  • Teksto dydis:

Šalies prezidentas Gitanas Nausėda kartu su žmona Diana prisijungė prie miškasodžio ir kartu su komanda per kelias valandas pasodino apie 10 tūkst. medelių.

Pušelių sodinikai

Prezidento darbotvarkėje nurodoma, kad jis medžius šeštadienį sodino Trakų rajone esančioje Žėronių girininkijoje. G. Nausėda socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo nuotraukomis, kaip kartu su pirmąją šalies ponia sodina pušaites.

„Atstumai tarp žmonių, bet ne tarp medžių. Šiandien per keletą valandų su komanda pasodinome beveik 10 tūkstančių medžių. Yra daug prasmės sodinti mišką, po kurio laiko matyti, kaip jis auga, įsivaizduoti, kaip po jį vaikščios mūsų vaikai. Ne tik miškai, bet ir žalesni miestai daro mūsų šalį stipresnę ir atsparesnę klimato pokyčių iššūkiams.

Jei per metus kiekvienas Lietuvos žmogus pasodintų bent po vieną medį, po dešimt metų Lietuvos miškuose oštų kokiais 30 milijonų medžių daugiau.

Kiek reikia, kad Lietuva būtų žalesnė? Pasodinti medžių daugiau! Jei per metus kiekvienas Lietuvos žmogus pasodintų bent po vieną medį, po dešimt metų Lietuvos miškuose oštų kokiais 30 milijonų medžių daugiau. Kviečiu visus aktyviai žalinti mūsų šalį!“ – mintimis dalijosi G.Nausėda.

Linki, kad medžiai užaugtų

„Facebook“ naudotojai šį prezidento įrašą kaip mat pradėjo vertinti, spausti „patinka“ mygtukus ar širdutes. Netrūko ir komentarų. Vieni internautai sveikino idėją, kad šalies vadovai rodo pavyzdį sodindami medžius.

„Teisingas ir gražus pavyzdys“, – rašė Deimantė.

„Šaunuoliai. Puiki pavasarinė talka“, – pažymėjo Daiva.

„Lai užauga medžiai aukšti ir gražūs“, – šiek tiek ironijos savo įraše įdėjo Martynas.

„Facebook“ nuotr.

Sodinimo akcija nepadės?

Visgi kiti atkreipė dėmesį, jog vienkartinė sodinimo akcija klimato kaitos problemų neišspręs ir reikia turėti nuolatinę strategiją, kaip saugoti Lietuvos medžius, kad jie nebūtų masiškai kertami ir naikinami.

„Lietuvos miškai žaliuotų, jei jų masiškai nenaikintų, kas davė leidimą naikinti žalią Lietuvos turtą, ponas Prezidente?“ – į kertamus miškus dėmesį atkreipė Tėja.

„Siaubas, vienos plynės, jokie atsodinimai nebepadės, reikia uždrausti kirsti“, – taip pat mintį dėl naikinamų miškų atkreipė Audronė.

„Į Biržus atvažiuokit atsodinti jau baigia girios nebelikti“, – dar vieną kritikos strėlę dėl miškų, virtusių plynais laukais, metė Erika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pigi reklama

pigi reklama portretas
Juknevičienė sugebėjo prasukti reklamai 160 mln eurų Afgane sodindama ąžuoliukus.

Nu

Nu portretas
tiesiog kaip Leninas per subotniką

viską menantis

viską menantis portretas
Rajisa Maksimovna su Michailu Sergejevičiumi
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių