G. Nausėda: struktūros turi padaryti viską, kad užkirstų kelią provokacijoms pasienyje

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuvos jėgos struktūros turi padaryti viską, kad užkirstų kelią galimoms provokacijoms ir incidentams pasienyje su Baltarusija.

Jis taip komentavo Vidaus reikalų ministerijos siūlymą pasienyje įvesti nepaprastąją padėtį, reaguojant į situaciją ties Lenkijos-Baltarusijos siena.

„Prezidentas pabrėžia, kad A. Lukašenkos režimui tęsiant ir intensyvinant hibridinę ataką prieš Europos Sąjungą, organizuojant masinį nelegalių migrantų antplūdį prie Baltarusijos-Lenkijos sienos, Lietuvos vidaus reikalų ir krašto apsaugos pajėgos privalo padaryti viską, kad būtų užkirstas kelias galimoms provokacijoms ir įvairaus pobūdžio incidentams prie Lietuvos valstybės sienos“, – BNS pirmadienį sakė prezidento atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Lietuvos vidaus reikalų ir krašto apsaugos pajėgos privalo padaryti viską, kad būtų užkirstas kelias galimoms provokacijoms ir įvairaus pobūdžio incidentams prie Lietuvos valstybės sienos.

Jo teigimu, šalies vadovas antradienį susitiks su Vyriausybės, pasieniečių, kariuomenės ir specialiųjų tarnybų atstovais aptarti situacijos ir veiksmų, kurių imasi Lietuva, bei galimus teisinio režimo pokyčius.

Padėtį pasienyje anksčiau pirmadienį G. Nausėda aptarė su Lenkijos vadovu Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda). Jie sutarė nuolat keistis informacija apie situaciją pasienyje ir koordinuoti veiksmus.

Lenkijoje prie sienos su Baltarusija dislokuotos pajėgos pirmadienį užkirto kelią migrantų bandymui prasiveržti į šalies teritoriją iš Baltarusijos. Į šalį, anot pareigūnų, siekė patekti šimtai migrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liudna

Liudna portretas
Erzinot kaimynus,dabar dar karą sukelsit,o kentės visą šalis,ką jūs darote ??

Klaipediete

Klaipediete  portretas
Nurodyti nesunku . O mums baugu ..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių