G. Nausėda su ES vadovais tarsis dėl atsako į antrąją koronaviruso bangą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį dalyvaus Europos Sąjungos šalių vadovų vaizdo konferencijoje, kur bus tariamasi, kaip geriau koordinuoti atsaką į antrąją koronaviruso bangą.

„Europos lyderiai kalbėsis apie priemones išsaugoti ir stiprinti Šengeno erdvės ir vieningos rinkos funkcionavimą pandemijos metu, aptars testavimo, greitųjų testų pripažinimo ir vakcinos platinimo klausimus“, – BNS sakė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

ES šalys yra sutarusios dėl bendro vakcinos pirkimo ir bendrų kriterijų, kaip matuoti infekcijos paplitimą, tačiau nacionalinės priemonės valstybėse narėse labai skiriasi.

Kiek anksčiau ketvirtadienį šalies vadovas koronaviruso situaciją Prezidentūroje aptars su sveikatos specialistais, medicinos profesoriais Vytautu Kasiulevičiumi, Mindaugu Stankūnu,  Edita Sužiedėliene, Kęstučiu Petrikoniu ir Aurelija Žvirbliene.

„Prezidentas imasi iniciatyvos suburti geriausius Lietuvoje sveikatos apsaugos ekspertus, kurie analizuotų, vertintų ir teiktų atsakingoms institucijoms įrodymais ir mokslu grįstas rekomendacijas COVID-19 viruso valdymui Lietuvoje“, – BNS sakė A. Bubnelis.

Pastaruoju metu Lietuvoje ir daugelyje kitų šalių fiksuojamas spartus koronaviruso atvejų skaičiaus augimas, dėl to šalys įveda įvairius socialinio gyvenimo ribojimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
rašo, kad korona yra Valstybinė paslaptis, ką žinote apie tai? Ačiū.

Anonimas

Anonimas portretas
nauja gelda parsam atvaryti nori
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių