G. Nausėda su Islandijos prezidentu aptarė nelegalią migraciją, santykius su Rusija

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda su Islandijos vadovu Gudniu Johannessonu (Gudniu Jouhanesonu) antradienį telefonu aptarė nelegalią migraciją bei jos suvaldymą, santykius su Rusija.

Pasak Prezidentūros, vadovų pokalbis vyko Lietuvos ir Islandijos diplomatinių santykių 30-mečio proga.

G. Nausėda akcentavo, kad Lietuva vertina draugystę su Islandija ir prisimena, kad tai buvo pirmoji šalis, pripažinusi Lietuvos nepriklausomybę.

Taip pat G. Nausėda atkreipė kolegos dėmesį į įtemptą nelegalios migracijos situaciją pasienyje su Baltarusija ir šios šalies vykdomą hibridinę ataką prieš Lietuvą ir visą ES. Šalies vadovas teigė, kad Lietuva planuoja kelti migracijos politiką reglamentuojančių teisės aktų keitimo klausimą spalio mėnesį vyksiančioje Europos Vadovų Taryboje.

„Atsižvelgiant į šių dienų aktualijas regione yra svarbu išlaikyti Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimą ir toliau jį stiprinti, ypač saugumo ir atsparumo hibridinėms grėsmėms bei propagandai srityse“, – sakė prezidentas.

Lietuvos ir Islandijos prezidentai skyrė laiko aptarti praėjusią savaitę Kijeve vykusį Krymo platformos susitikimą, Krymo aneksijos nepripažinimo klausimą ir santykius su Rusija šiame kontekste.

Šalių vadovai taip pat aptarė COVID-19 pandemijos valdymą ir vakcinaciją, Lietuvos ir Islandijos bendradarbiavimą energetikos, aplinkosaugos, sveikatos ir kovos su pandemija srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių