G. Nausėda su Norvegijos premjeru aptarė regiono saugumą, gynybą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį su Norvegijos premjeru Jonu Gahru Store (Jonu Garu Stiore) aptarė regiono saugumą, gynybą.

Pasak Prezidentūros, nuotoliniame susitikime vadovai aptarė „įtemptą saugumo situaciją NATO rytiniame flange, sąlygotą Rusijos karinių pajėgų telkimo prie sienos su Ukraina ir karinės Rusijos ir Baltarusijos integracijos“.

„Prezidentas akcentavo, kad itin vertina šalių ryšius ir Norvegijos įsitraukimą, bendradarbiaujant saugumo ir gynybos srityje. Lietuva su Norvegija yra artimos sąjungininkės Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje (NATO), vienodai suprantančios regionui kylančias saugumo grėsmes ir iššūkius“, – teigiama pranešime spaudai.

G. Nausėda taip pat padėkojo Norvegijos premjerui už šalies dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų batalione ir solidarų indėlį užtikrinant saugumą.

Lietuvos vadovas su Norvegijos premjeru aptarė nelegalios migracijos padėtį prie Europos Sąjungos sienos su Baltarusija ir padėkojo norvegams už Lietuvai suteiktą humanitarinę pagalbą Baltarusijos režimo sukeltos nelegalios migracijos krizei spręsti.

Pokalbyje taip pat buvo aptarti Lietuvos ir Norvegijos bendradarbiavimo regioniniais formatais klausimai, žalioji darbotvarkė ir šalių klimato neutralumo tikslai, taip pat dvišaliai santykiai, jų plėtojimo galimybės, perspektyvos ir potencialas.

Šiemet Lietuva ir Norvegija žymi diplomatinių santykių užmezgimo 100-mečio ir jų atkūrimo 30-mečio sukaktį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių