Sureagavo į skandalą: G. Nausėda ir konservatoriai „grąžina“ G. Pangonio paramą

Prezidentas Gitanas Nausėda, reaguodamas į Kuršių marių taršos skandalą, nusprendė simboliškai grąžinti „Grigeo“ grupės vadovo Gintauto Pangonio paramą rinkimų kampanijai ir skirti 4 tūkst. eurų Klaipėdos universiteto Jūrų tyrimų institutui.

Prezidentas Gitanas Nausėda, reaguodamas į Kuršių marių taršos skandalą, nusprendė simboliškai grąžinti „Grigeo“ grupės vadovo Gintauto Pangonio paramą rinkimų kampanijai ir skirti 4 tūkst. eurų Klaipėdos universiteto Jūrų tyrimų institutui.

„Prezidentas priėmė sprendimą iš asmeninių lėšų pervesti Klaipėdos universiteto Jūrų tyrimų institutui pinigų sumą, analogišką bendrovės vadovo prezidento rinkimų kampanijai skirtai aukai“, – BNS pranešė prezidento atstovas žiniasklaidai Antanas Bubnelis.

Jūrų tyrimų institutas teigia esantis pasiruošęs prisidėti tiriant „Grigeo Klaipėdos“ padarytos taršos poveikį Kuršių mariose ir Baltijos jūros priekrantėje.

Pasak A. Bubnelio, prezidentas laikosi griežtos pozicijos, kad bet koks Lietuvos aplinkos taršos faktas privalo būti vertinamas principingai, o atsakingos institucijos privalo imtis visų priemonių, kad kalti asmenys neišvengtų atsakomybės, padaryta žala aplinkai būtų atlyginta.

Ekrano vaizdas

„Grigeo“ prezidentas ir didžiausias savininkas G. Pangonis rinkimų kampanijos metu G. Nausėdos kampaniją parėmė 4 tūkst. eurų, konservatorių iškeltos kandidatės Ingridos Šimonytės – 1,5 tūkst. eurų.

Panašų žingsnį žengė ir opozicinė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partija – ji pranešė, kad G. Pangonio paramos suma prisidės prie Kuršių marių įžuvinimo iniciatyvos.

Visuomeninės gamtos apsaugos asociacijos „Lašišos dienoraštis” iniciatyviai konservatoriai žada skirti 8500 eurų – tokią paramą G. Pangonis suteikė kandidatei Europos Parlamento rinkimuose Laimai Andrikienei.

Nusprendėme tas lėšas grąžinti visuomenei ir gamtai.

TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad „Grigeo“ ir jos atsakingų asmenų veiksmai yra „nedovanotina žala gamtai ir žmonėms, kurie ilgus metus turėjo kęsti įmonės skleidžiamą smarvę, o gal net ir daromą žalą žmonių sveikatai“.

„Švari ir sveika aplinka, švarios Kuršių marios bei Baltijos jūra mums yra ypatingai svarbus tikslas, todėl nusprendėme tas lėšas, kurias buvusios EP narės L. Andrikienės rinkimų kampanijai yra pervedęs „Grigeo“ prezidentas G. Pangonis, grąžinti visuomenei ir gamtai“, – teigė G. Landsbergis.

G. Pangonis pripažino, kad į Kuršių marias buvo leidžiamos biologiškai neišvalytos nuotekos. Teisėsauga dėl to atlieka ikiteisminį tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Pasirodo koks nedraugiskas tas Pangonis ,visus opozicionierius reme ,Skvernelio ne .Manau viskas ima aisketi ,kodel - Atsakymas su,, mentu''saziningu nesusitarsi

suregavo y skandala

suregavo y skandala portretas
Nauseda ir konservatoriai ,grAzina,, Pangonio duota jiems KYSY...

Vladas

Vladas portretas
Nu va koks lanzbserginio kelmo atžala: lygiai ,kaip ir anas prispaustas žiniasklaidos už neteisėtą sklypo Žvėryne prichvatizavimą,pardavė jį ir dalį pinigų išleido atminimo asmeninei lentai užkabinti ant Infekcinės ligoninės sienos! Tai kiblianagiai...
VISI KOMENTARAI 70

Galerijos

Daugiau straipsnių