G. Nausėda susitiks su naująja Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininke

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį susitiks su naująja Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininke konservatore Laima Liucija Andrikiene.

Pasak prezidento atstovo spaudai Rido Jasiulionio, valstybės vadovas su Seimo komiteto pirmininke aptars „vieningos, konsensusu paremtos Lietuvos užsienio politikos vykdymą“.

L. Andrikienė URK vadovo poste pakeitė atsistatydinusį kitą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narį Žygimantą Pavilionį.

Jis iš pareigų pasitraukė sulaukęs konservatorių raginimo tai padaryti dėl viešos kritikos Vyriausybei, kai ši nesugebėjo sustabdyti „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą, nepaisant įsigaliojusių JAV sankcijų šiai Baltarusijos įmonei.

LNK reportažas:

Ž. Pavilioniui vadovaujant URK santykiai su Prezidentūra buvo įtempti. Seimo narys prezidento sprendimą neleisti į Europos Vadovų Tarybos susitikimus vykti premjerei yra pavadinęs Briuselio uzurpavimu. Jis ketino kreiptis į Valstybės saugumo departamentą, kad šis pradėtų tyrimą dėl G. Nausėdos ir jo patarėjų veiksmų, kai jie viešai komentavo Lietuvos ambasadoriaus Europos Sąjungoje skyrimo procesą.

Ž. Pavilionis taip pat buvo įsivėlęs į konfliktą su G. Nausėdos vyriausiąja patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgiryte. Buvę diplomatai Ž. Pavilionis ir A. Skaisgirytė kritikos vienas kito atžvilgiu pažėrė po Prezidentūros ir Užsienio reikalų ministerijos viešų aiškinimųsi, ar apie tuometinės Vokietijos kanclerės Angelos Merkel skambutį Baltarusijos autoritariniam vadovui Aliaksandrui Lukašenkai žinojusi Prezidentūra apie tai informavo Užsienio reikalų ministeriją.

Ž. Pavilionis kvietė patarėją atvykti į URK posėdį ir atsakyti į klausimus, jai to nepadarius, jis išsiuntė klausimus raštu, bet vėliau juos atšaukė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kadrine konservatliberastine uzslaptinta 75 met KGB-iste

kadrine konservatliberastine  uzslaptinta  75 met  KGB-iste  portretas
,,klicka,, Marija.....

Anonimas

Anonimas portretas
Susitiko su KGB k..va GIEDA NAUSEDAI!!!!

Na ir viskas

Na ir viskas  portretas
KGB vairuoja.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių