G. Nausėda sveikina naują Čekijos vadovą, pabrėžia tvirtą poziciją dėl karo Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino išrinktąjį Čekijos prezidentą Petrą Pavelą, šeštadienį šalies vadovo rinkimuose nurungusį buvusį premjerą milijardierių Andrejų Babišą.

Kaip nurodo Prezidentūra, sveikinimo žinutėje Lietuvos vadovas pabrėžė tvirtą Čekijos poziciją dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje ir svarią paramą prieš Rusijos karinę agresiją kovojančiai Ukrainai.

G. Nausėda taip pat išreiškė pasiryžimą toliau stiprinti dvišalius Lietuvos ir Čekijos ryšius ir toliau glaudžiai bendradarbiauti NATO ir Europos Sąjungos rėmuose.

Į pensiją išėjęs NATO generolas, buvęs desantininkas P. Pavelas pelnė 58,3 proc. balsų, o A. Babišas – 41,7 proc., pranešė šalies statistikos tarnyba.

61 metų P. Pavelas kovą perims prezidento postą iš Milošo Zemano – atviro ir nevienareikšmiškai vertinamo politiko, kuris palaikė glaudžius ryšius su Maskva, tačiau beveik prieš metus, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, juos nutraukė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to >kaunietei

to >kaunietei portretas
Tikrai nerinksim jokių vėgėlių, rinksim tą patį

Anonimas >>>> "VERTYBĖS" PAGAL NAUSĖDA...

Anonimas  >>>> "VERTYBĖS" PAGAL NAUSĖDA... portretas
patentuoto KREMLINIO DRISKIAUS tipinis komentaras : pritaria ir toleruoja okupantų rašistų genocidinį karą prieš nepriklausomą Ukrainą !!!!!!!!

> kaunietei

> kaunietei portretas
Tikrai nerinksim! Rinksim Igna Vegele, jei dalyvaus.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių