G. Nausėda tikisi, kad Seimo rinkimams virusas nesutrukdys

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia manąs, kad koronavirusas nesutrukdys organizuoti rudenį turinčių vykti Seimo rinkimų. Jo teigimu, yra prielaidų tikėtis, kad rinkimų procesas bus normalus ir parlamento rinkimų datos nereikės nukelti. Tad, tikina šalies vadovas, jis dar šią savaitę, kaip tą numato Konstitucija, patvirtins Seimo rinkimų datas.

„Manau, kad yra visos prielaidos tikėtis, kad rinkimų procesas bus normalus, kad mes rinkimų datos neturėsime nukelti, kad bus griežtai laikomasi mūsų Konstitucijos“, – teigė G. Nausėda.

Pasak jo, kur kas sudėtingesnėje situacijoje Lietuva atsidurtų jei rinkimai turėtų vykti pavasarį.

„Įsivaizduokite rinkimus, jei jie vyktų gegužės mėnesį – ką mes tuomet kalbėtume (...). Tad susitelkime į kovą su koronavirusu, o tuomet grįšime prie normalios rinkimų dienotvarkės. Tikiu, kad būsime šias problemas įveikę ir sušvelninę ekonomines pasekmes“, – šalia Prezidentūros surengtoje spaudos konferencijoje sakė G. Nausėda.

Kartu šalies vadovas prisiminė po prezidento rinkimų vykusias diskusijas dėl galimybės organizuoti pirmalaikius Seimo rinkimus. G. Nausėdos įsitikinimu, tokiam scenarijui susiklosčius Lietuva būtų atsidūrusi labai pavojingoje situacijoje.

„Reikėtų priminti tuos raginimus mėginti pasipriešinti koalicinės Vyriausybės formavimui, siekti išankstinių rinkimų, nors tie, kurie rekomendavo tai daryti, puikiai žinojo Lietuvos Konstituciją ir žinojo, kad Lietuvos prezidentas negali inicijuoti išankstinių rinkimų..., bet jei mes ir būtume praėję visą šią Golgotą ir išankstiniai rinkimai būtų dabar paskelbti – įsivaizduokite, kas būtų šiandien prisiėmęs vykdomosios valdžios funkcijas ir kovojęs su krize? Laikinoji Vyriausybė? O gal visi pasinešę į rinkimus būtume rūpinęsi atskirų partijų populiarumu, o ne kova su koronavirusu? Tad praeityje buvę raginimai kartais atrodo, švelniai tariant, keistoki iš dabartinės perspektyvos“, – apibendrino G. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pifas

Pifas portretas
Ne seimas o klounada.

partija

partija portretas
svarbiausiai seimo erkes...gal ir skolinimaisi vyksta rinkimams?

hehnen

hehnen portretas
o juk tu norinciu i seima nebera,niekas nesireklamuoja!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių