Pereiti į pagrindinį turinį

G. Nausėda: tinkamas atsakas prieš Rusijos spaudimą – plėsti ES ir Ukrainos partnerystę

2022-02-13 11:38
BNS inf.

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad tinkamas atsakas prieš Rusijos spaudimą būtų plėsti Europos Sąjungos ir Ukrainos partnerystę ir suteikti Ukrainai konkretesnę europinę perspektyvą.

Prezidentūros nuotr.

Tai G. Nausėda sekmadienį telefonu aptarė su Europos Vadovų Tarybos (EVT) Pirmininku Charles‘iu Micheliu (Šarliu Mišeliu) ir Bulgarijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos bei Švedijos vadovais, pranešė Prezidentūra.

Pokalbyje aptarta saugumo situacija prie Ukrainos ir Rusijos sienų, Rusijos karių telkimas Baltarusijoje, taip pat galimi bendri ES šalių žingsniai, siekiant užkirsti kelią agresyviems Rusijos veiksmams prieš Ukrainą.

„Spaudimas, šiomis dienomis tenkantis Ukrainai, kartu reiškia iššūkį Vakarams. Tik bendromis pastangomis galime užkirsti kelią agresijai ir išsaugoti viltis taikai. Tarptautinės bendruomenės, o ypač Europos Sąjungos, parama Ukrainai ir jos visuomenei – itin svarbi“, – pranešime sakė prezidentas.

Anot pranešimo, Lietuva yra pasirengusi teikti Ukrainai visokeriopą pagalbą.

Prezidentas pabrėžė, kad didelė Rusijos karinių pajėgų koncentracija Baltarusijoje kelia susirūpinimą. Svarbu, kad jos būtų atitrauktos iškart pasibaigus šiuo metu vykstančioms karinėms pratyboms.

Šie klausimai turėtų būti aptarti ES vadovų artimiausiu metu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų