G. Nausėda vyksta į neeilinį Europos Vadovų Tarybos susitikimą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį vyks į neeilinį Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikimą, su belgų karaliumi Philippe'u (Filipu) aptars dvišalį šalių bendradarbiavimą.

Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikime lyderiai aptars naujas sankcijas Rusijai, Bendrijos paramą Ukrainai. Lietuva šiame susitikime dar kartą iškels specialaus tribunolo Maskvai klausimą, lyderiai tarsis ir dėl užšaldytų Rusijos lėšų panaudojimo Ukrainai atstatyti.

Į Briuselį ketvirtadienį turėtų atvykti ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Tai būtų pirmas Ukrainos vadovo vizitas į Briuselį nuo karo pradžios. Iki šiol jis su Bendrijos lyderiais ES susitikimuose dažnai kalbėdavo tik vaizdo ryšiu.

ES lyderiai susitikime turėtų aptarti ir migracijos klausimus. Prieš susitikimą aštuonios Bendrijos valstybės, tarp jų Lietuva, paragino Briuselį smarkiai sustiprinti bloko sienų kontrolę, kad „būtų užkirstas kelias dar vienai didelio masto migracijos krizei“.

EVT taip pat ketinama aptarti, kaip „užtikrinti ilgalaikį konkurencingumą, gerovę ir ES vaidmenį pasaulinėje arenoje“.

Vizito į Briuselį metu Lietuvos vadovas susitikime su Belgijos karaliumi Philippe’u aptars dvišalį Lietuvos ir Belgijos ekonominį bei karinį bendradarbiavimą, saugumo klausimus.

Šiuo metu Pabradėje yra dislokuoti belgų kariai, tarnaujantys Lietuvoje esančiame tarptautiniame NATO batalione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
jau negalvoja apie pasekmes tautiečiams viešai kalbėdamas ....................panašiai kaip ir anūkas , dabar atostogaujantis

<<<<<KUR VAIKŲ TEISĖS

&lt;&lt;&lt;&lt;&lt;KUR VAIKŲ TEISĖS portretas
VILNIAUS DVARAS TARSI ATLIEKA TĖVŲ PAREIGĄ ŠEIMAI ...NA MUMS ,SAVO VAIKAMS......PAGAL KRIKŠČIONYBĘ ,PAGAL ŠVENTĄ RAŠTĄ SAKOMA ,KAD PIRMIAUSIAI PRIVALUOMA PASIRŪPINTI VIENUODAI VISAIS ŠEIMOS NARIAIS....KOKIA TIKROVĖ ? VISUR VISKO TRŪKSTA.....net paruoštų slėptuvių su medikamentais ,vandeniu nėra...nors turėtų būti kiekviename mikrorajone po kelias.. ,,TĖVAI "NEATLIEKA PAREIGŲ.. TĖVAI NEREIKALINGI ,KURIE SAVO VAIKAIS NESIRŪPINA......

<<<<DVARAS MUS RUOŠIA FARŠUI....FAKTAS

&lt;&lt;&lt;&lt;DVARAS MUS RUOŠIA FARŠUI....FAKTAS portretas
PERŽIANGT RAUDONAS LINIJAS.....MŪSŲ PREZIDENTO GALVELĖ perkaito ar peršalo? ,o gal pats laikas PREZITENTUI į atitinkamą ligoninės skyrių ar galvelę praplauti ? O GAL VILNIAUS DVARO VEIKĖJAI VISI JAU SU DIRBTINAS INTELEKTAIS ARBA ŠVABO MIKROCHEMOM GALVUOSE...?NEŽINAU KĄ GALVUOTI.....
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių