G. Nausėda: Vyriausybės sprendimą stabdyti galimybių pasą vaikams vertinu pozityviai

Prezidentas Gitanas Nausėda sako pozityviai vertinantis Vyriausybės apsisprendimą stabdyti galimybių paso reikalavimą vaikams.

„Pozityviai vertinu Vyriausybės apsisprendimą kol kas stabdyti galimybių paso vaikams iki 16 metų reikalavimą. Ministrų kabinetas turės laiko persvarstyti strategiją ir priimti geriausius šiam laikotarpiui sprendimus“, – antradienį feisbuke paskelbė šalies vadovas.

Jo teigimu, Sveikatos ekspertų taryba vieningai mano, kad dabartinis galimybių paso galiojimo principas neatliepia omikron bangos realijų.

„Akivaizdu, jog būtina operatyviai reaguoti į besikeičiančią situaciją ir aplinkybes“, – teigė G. Nausėda.

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį pranešė, kad Vyriausybė stabdys reikalavimą į įvairias viešas vietas norintiems patekti vaikams iki 16 metų turėti galimybių pasą.

Pasak Vyriausybės vadovės, reikalavimas dėl galimybių paso 12–15 metų vaikams bus stabdomas, kad sparčiai plintant omikron atmainai testuojami vaikai papildomai neapkrautų infrastruktūros.

Galimybių pasas 12 metų ir dviejų mėnesių amžiaus vaikams įvestas nuo gruodžio 28 dienos, be jo negalima lankytis prekybos, paslaugų ir pramogų vietose, bet dokumento nereikia mokyklose ar būreliuose.

Anksčiau galimybių paso reikėjo vaikams nuo 16 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žinoma

Žinoma portretas
Suaugę patys sprendžia lįst po adata ar nelįst

Panasu

Panasu portretas
Vaiku negadinsime su bandomom vakcinom, bet suaugusius galime.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Antiwaxteris....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių