G. Nausėdos inauguracijos puota: kas pakviesti, o kas liko už borto?

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda teigia, jog jo inauguracijos ceremonijoje, skirtingai nei nuo ankstesnių valstybės vadovų inauguracijų, dalyvaus ne tik užsienio šalių atstovai Lietuvoje, tačiau ir Lietuvos ambasadoriai, dirbantys užsienyje.

Vis dėlto, pažymėjo G. Nausėda, svarbiausias dėmesys bus skiriamas nacionalinių premijų laureatams, valstybinių apdovanojimų gavėjams, iškiliems visuomenės veikėjams bei kultūros srityje dirbantiems asmenims.

Dėmesys „influenceriams“

„Akcentas yra kultūrininkų, šviesuolių buvimas šitame renginyje“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė G. Nausėda.

Vakarinėje inauguracijos ceremonijos dalyje, pasak G. Nausėdos, dalyvaus ir keletas vadinamųjų „influencerių“, viešoje erdvėje komunikuojančių svarbiais visuomenei klausimais.

Jis neslėpė, kad kai kurie pakviesti asmenys aktyviai jį rėmė rinkiminės kampanijos metu, todėl tai proga jiems padėkoti.

„Neslėpsiu, dalis jų buvo susiję su mano rinkimų kampanija, tad tai bus gera proga pasakyti "ačiū" už pagalbą“, – pasakojo G. Nausėda.

„Jeigu kažkas neras savo pavardės, tai nieko asmeniško. Mielai matyčiau čia 20 tūkst. žmonių, bet Prezidentūra yra tokia, kokia yra“, – akcentavo išrinktasis prezidentas.

Jeigu kažkas neras savo pavardės, tai nieko asmeniško. Mielai matyčiau čia 20 tūkst. žmonių, bet Prezidentūra yra tokia, kokia yra.

Jo komunikacijos vadovas Aistis Zabarauskas aiškino, kad svečiai atrinkti iš 20 įvairių visuomenės grupių: menininkų (280), mokslininkų – 120, sportininkų – 50, žurnalistų, politologų, apžvalgininkų – beveik 100, gydytojų – 53, pareigūnų, karininkų – 81, teisininkų – 15, dvasininkų – 40, politinių kalinių ir žuvusių už laisvę giminaičiai – 80, jaunimo organizacijos, visuomenininkai, labdaros atstovai – 80, politikai, buvę vadovai – apie 30, verslo asociacijų atstovai – apie 100, koordinatoriai, savanoriai, padėję rinkiminės kampanijos metu (įskaitant „influenserius“) – apie 40.

Naujasis valstybės vadovas taip pat pabrėžė, jog, pasak jo, būtų norima pakviesti daug daugiau svečių, tačiau tam nėra praktinių galimybių.

„Aukščiausio lygio užsienio vadovų nusprendėme nekviesti fiziškai dalyvauti, nes išrinktasis prezidentas nori daugiau laiko praleisti ir dėmesio skirti čia esantiems, tautai, paprastiems žmonėms“, – dar praėjusią savaitę sakė būsima prezidento kanceliarijos vadovė Algė Budrytė.

Premjeras dalyvaus, Seimo nariai – nepakviesti

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigė dalyvausiąs išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos priėmime inauguracijos dieną. Tuo tarpu, kaip skelbia LRT.lt, Seimo nariai į šventę nebuvo pakviesti.

„Žinoma (dalyvausiu. – ELTA). Kitų galbūt dar nepasiekė kvietimai. Aš gavau (kvietimą. – ELTA) ir tikrai visur dalyvausiu, kaip priklauso. Manau, kad visi kiti pareigūnai, žmonės, asmenys, tikrai pakankamai didelis ratas žmonių turėtų būti pakviesti“, – Eltai sakė premjeras.

Kaip skelbia LRT.lt, į šventę nebuvo pakviesti nei Seimo nariai, nei Nepriklausomybės Akto signatarai, nei ambasadoriai. Iš viso kvietimų – 1,2 tūkst., jie skirti atvykti su antrosiomis pusėmis.

Naujojo prezidento inauguracija vyks liepos 12 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Kam reikalingi prezidentinéj puotoj skurdžiai.Juos atsimins kai reikés sušelpti sriubos lékšte tokius pačius!

cia

cia portretas
Jau jo komandos reikalas ka kviesti,o mums visvien bus blogai,nes dar nei karto nebuvo gerai,nes mes gudresni uz visus buvusius ir busimus prezidentus

Kas sena prisiminkime...

Kas sena prisiminkime... portretas
Įdomu būtų stebėti aukštuomenės sluoksnių atstovus dalyvaujančius puotoje, išsipuošusius pagal Dičiaus kodą. Tai jau primirštas humoro spektaklis. Liaudžiai reikia duonos ir linksmybių. Tas aktualu ir dabar.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių