G. Nausėdos komandoje – dar du patarėjai

Pirmadienį darbą Prezidentūros Vidaus politikos grupėje pradėjo teisininkė Rėda Brandišauskienė, kuri bus atsakinga regioninę politiką ir ryšių su Seimu plėtojimą.

Tuo metu nuo spalio mėnesio prie grupės prisijungs strateginės komunikacijos bei tarpinstitucinių ryšių ekspertas Frederikas Jansonas, kuris bus atsakingas už grupės kuruojamų sričių analizę bei strateginių ir taktinių veiksmų kūrimą. Tai Eltai pirmadienį pranešė prezidento Gitano Nausėdos atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Darbą pradėjus šiems dviem prezidento patarėjams, Vidaus politikos grupė, kuriai vadovauja prezidento vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis, bus baigta formuoti. Iki pirmadienio P. Mačiulis buvo vienintelis prezidento patarėjas vidaus politikos klausimais.

R. Brandišauskienė pastaruosius trejus metus dirbo aplinkos viceministre, kur buvo atsakinga už teritorijų planavimo, statybos, būsto, architektūros ir urbanistikos sritis, vadovavo keliems Vyriausybės strateginių projektų portfelio projektams. Tai, kad traukiasi iš viceministrės pareigų, R. Brandišauskienė užsiminė dar birželio mėnesį.

Iki darbo ministerijoje R. Brandišauskienė kelerius metus savanoriavo vietos bendruomenėje, nuo 2004 metų praktikavo kaip teisininkė ir advokatė, dėstė Mykolo Romerio universitete, Dailės akademijoje ir Vilniaus kolegijoje. R. Brandišauskienė yra aktyvi Užupio bendruomenės narė, Vilniaus universitete apsigynusi teisės magistro laipsnį.

F. Jansonas pastaruosius 15 metų dirbo strateginiu konsultantu tarptautinėje komunikacijos agentūroje „KMPS ir partneriai“. Iki 2004 metų buvo dienraščio „Respublika“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas, dar anksčiau dirbo leidinio reporteriu ir skyriaus redaktoriumi. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete F. Jansonas yra baigęs Žurnalistikos studijas, stažavo Oslo ir Stokholmo universitetuose, JAV bei Didžiojoje Britanijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Kuo daugiau patarėjų to kvailesni sprendimai

o

o portretas
kam pavaldi? ar ne javsionistam?.....

komedija

komedija portretas
Negaliu! Laikykite mane penkiese! "...kuri bus atsakinga regioninę politiką ir ryšių su Seimu plėtojimą." Ryšių su Seimu plėtojimas? Su kokios valstybės Seimu? Gal tas Seimas kažkur Afrikoje?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių